跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇準備係瑪麗做產檢同生既準媽媽呀?

2006年既"參觀產房" & "breast feeding"班8月時已經full哂, 佢話起碼11月先有07 既schedule.
你地有冇join呢d班呀?
另外瑪麗既設施如何架?
Athena

男爵府

Re: 有冇準備係瑪麗做產檢同生既準媽媽呀?

剛剛昨天才fax了幾張報名表去贊育,未有知無位呢?
你會報名嘛?

大宅

kirin_lu,
d form係邊到有得攞架? 我只係去過產檢一次就冇再去啦, 我本身10月3日去要產檢但係唔得閒所以冇去到, 我打過電話去想改期但係電話錄音, 冇覆我, 咁我聽日就去做結構性, 可以順便問埋

複式洋房

我都係瑪麗生, 你做結構性scan要錢嗎?
我10月20號在贊育做羊膜測試, 到而家都未有報告出,
不太擔心, 但想早點知道確定BB無事嘛!
都快3個星期啦!

大宅

sulamita,
我尋日先係贊玉做左結構性, 唔洗錢架, 尋日個姑娘仲問我有冇興趣照3d&4d, 都係唔洗錢架, 仲有一張相, 佢話到時會有理實習既醫生係到照, 當比佢地試下喎, 我又覺得冇所謂, 照肚又唔尷尬既, 慳返幾百蚊錢可以清楚咁見到bb1次, 我尋日係最後一個位啦

男爵府

yee,點解你去贊育照結構性唔駛錢?我要俾$60蚊wor,不過都ok,照左差唔多大半個鐘。亞b唔係好合作,又用手蓋住塊面又成日轉身呀,好在姑娘有耐性,都有晒所有results.

另外2007年既贊育產前講座既時間表出左喇,星期六o個d未full,可以打去book,時間o係入面個counter有得拎.

珍珠宮

2024年龍年勳章

有架喇, 點解你唔駛錢我要比60蚊既...?!?!?!?!?!

仲有點解你咁好可以照埋3d & 4d架...我擒日去做結構小b唔合作, 全程趴響度長眠, 所以我先至21號再去照多一次結構咋.
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

sasa1034, jessy,
hehe....因為我老公係公務員所以唔洗比錢架

jessy,
你尋日幾點去架, 我11am去到架, 照3d&4d係有位限制架, 最後個位比我攞埋, 所以可能你去到冇晒位, hehe..... 其實姑娘話到時會有班實習醫生係到架, 即係比佢做白老鼠咁架, 但係我覺得冇乜所謂因為都係照肚, 所以就即刻報名囉, 加上佢係星期日, 我唔洗請假, 就更加岩我心意

珍珠宮

2024年龍年勳章

有架喇, 我10am去架.... 費明係偏心啦, 仲有姑娘剩係同我講岩size係21週無講bb幾重呀

我嬲!!!!!

別墅

我6/11果日去都冇得比我照 4d 喎~~~
姑娘都冇同我講 BB 幾重,淨係話我預產期比之前既遲 2 星期 ,雖然我都要再約期返去照,但佢都冇話有得照 4D 喎?另外,我比姑娘照完之後出到街發覺個肚有 d 痛,因為個姑娘太用力將個儀器在我肚皮上推,後來我老公仲話佢見到個姑娘好用力咁壓我個肚,直情有凹凸狀,不過老公見我冇出聲以為我唔痛,其實係我都覺有 d 痛,不過我掛住睇 BB 既結構而唔識比反應o者~~

珍珠宮

2024年龍年勳章

會唔會係公務員太太所以先可以唔駛錢照3d or 4d呢...下次再照結構時一定會問下佢呀~~

yinfaibb, 我個肚都比佢壓到好痛架, 不過我個b壓極都唔醒又唔轉身所以都無計 你幾多號再返去照呀? 我21號9:45am呀~~

大宅

你地2個唔好勞氣啦, 真係唔好意思呀, 其實bb幾重係我自己問姑娘架, 至於4d我後來諗諗下, 我個位應該係後補黎架, 因為我見到張form中間有個刪左, 可能岩岩有人打去話比佢知唔得, 所以佢就問下囉, 唔緊要, 下次問一問仲有冇位, 或者仲有人甩低呢

珍珠宮

2024年龍年勳章

有架喇, 咁你book左幾多號幾多wk時照4d呢...我下次一定會問佢呀..鬼叫佢衰呀~~哼!!!唔該晒你先.

大宅

jessy,
我冇得選擇架, 12月3號, 佢地有學生上堂就我地去做白老鼠, 係好定唔好都未知, 講真都要比成班人圍住黎照架, 不過可以慳返1次4d錢咁解囉

珍珠宮

2024年龍年勳章

12月3號嗎? 係25週喎~~

我都好想照呢...因為我唔打算出面照架喇.

大宅

我係23週幾囉, 可能每個週數都要d所以佢selective咁揀都未定, 我覺得都可以問下佢有冇位既

複式洋房

我都想照結構性, 因為我12月17號會去贊育再做一次US, 到時問下, 奇實HK$60唔貴。
我羊膜測試報告有啦! 是個小公主! 染色體都正常, 老公同我即刻諗改咩名添!
上次照US時都照到小公主的小咀, 唔會有兔唇, 一切都非常好呀!

珍珠宮

2024年龍年勳章

sulamita, 你成12月17號先去贊育呀? 過左22週未架, 如果過左佢地唔會同你照結構u/s架喇.

別墅

我 24/11 下午2:30

複式洋房

Jessy :
到時應該過了22週! 咩過左就無得照架? 點解呀?
我係高齡產婦, 有無例外呢?

首頁

尾頁

跳至