自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

千萬不要申請有線電視

我被个賤人姓陳叫B仔既上門Sales欺騸了,千萬不要申請有線電視,真係有好多賤人,用好多手法叫你幫襯,而家仲要等18个月才可取消,請教我點做,有沒有人好似我咁呢?好激怒!!!

:wink:

大宅

Re: 千萬不要申請有線電視

美女:
個sales點欺騸你?今日都有sales搵我.個plan 好給引.
$249 有線電視 連 有線寛頻(10M) 不過要簽18个月!

複式洋房

我簽咗吩約後,个Sales走了,唸唸吓有D唔妥,打電話去取消,戶客部話OK,轉頭个Sales按鐘請我幫忙只用一個月,理由是我用信用卡過了一個月月費$159,不能取消!但最近我因收到有線寄來的確認信,原來个賤人沒有幫我Cut到,我已打了多次電話去投訴,但公司常說我簽了約,而沒有我取消的那個電話紀錄!
我唸住直程去逍委會呀!

大宅

美女:
唸唸吓有D唔妥----請問有D咩唔妥?
月費$159是否可睇大部份台?
美女 寫道:
我簽咗吩約後,个Sales走了,唸唸吓有D唔妥,打電話去取消,戶客部話OK,轉頭个Sales按鐘請我幫忙只用一個月,理由是我用信用卡過了一個月月費$159,不能取消!但最近我因收到有線寄來的確認信,原來个賤人沒有幫我Cut到,我已打了多次電話去投訴,但公司常說我簽了約,而沒有我取消的那個電話紀錄!
我唸住直程去逍委會呀!

複式洋房

其實佢初頭未入屋前,只是說Check 吓及提升吓个Modem,又話07年全港轉數碼,現正全屋苑都進行當中,講到唔整唔得,之後我打比老公,他說可以遲些才裝都得.咪覺唔對路囉!
其實唔係好多个台都有!真係嫲嫲地!
有friend都叫佢唔好申請有線電視!!!! :tongue: :tongue: :tongue:

複式洋房

?-( ?-( ?-(

大宅

我覺得好底用.......我依家用緊$180可以睇有線電視加寛頻

大宅

KAREN789 寫道:
我覺得好底用.......我依家用緊$180可以睇有線電視加寛頻

:evil: [size=large]但佢個寛頻把鬼 :evil:

大宅

KAREN789 :

ONLY$180可以睇有線電視加寛頻,咁有冇体育台
(61-64台)呀?
寛頻是否慢同may be有時唔得?
KAREN789 寫道:

大宅

無~~(体育台)寛頻都無咩問題~~

大宅

KAREN789:
你住邊區呀?有d人話寛頻work 唔work係睇地區wor!

複式洋房

有線D sales 係外判的, 就算你打去投訴最後都是不了了之, 2年前都被他們玩過笨, 依家唯有當交學費, 其實好多在街邊擺檔的sales都是外判的員工, 我諗下次要申請什麼最好先打電話去那間公司問一問然後再作決定.
美女 寫道:
我被个賤人姓陳叫B仔既上門Sales欺騸了,千萬不要申請有線電視,真係有好多賤人,用好多手法叫你幫襯,而家仲要等18个月才可取消,請教我點做,有沒有人好似我咁呢?好激怒!!!

複式洋房

$180 唔包61-64台? 我老公要睇波, 咩價錢才底?
顥天善意生英傑 正道仁心立世間

大宅

投訴最後都是不了了之

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我都有同樣的情況呀~~~
佢又係借check你屋企個搖控做藉口,要求入屋...
我都一樣不虞有咋,俾個sales入左黎!!!
仲俾佢探左簽名...
好彩我老婆即刻發爛...我就即刻撕爛張單...
個sale就好無耐甘走左啦!!!!

珊瑚宮

if i want to canx the service, is that i have to contact them at least 1mth before the contract finished? would it be too late or they insist u to keep on using the service?

民房

我宜家用緊239+70<寬頻+上綢>台就所有都有得睇,但07年d波都去晒另一個台,所以都心大心細約滿就cut.
最嬲係<N>台係11月佢地d Sales話過埋11月就加價,咁都知道07後d波要係佢地個台播,咁咪申請,申請時都問清楚係咪真係用呢個月費<買1送1,要選擇5個台,加埋都要186蚊,就係為左睇波.果時個eyes 葉夠話係有得睇,仲話係係番體育台果4個有得睇晒,點之宜家又話加多4條頻道係體育台,我宜家果幾個台無得睇晒所有波,又話要再申請比多d錢先可能睇晒所有波,打去投訴咪又係無用,簽約時個Sales乜都話有,無問題,簽完約想搵到個Sales都難.同第二個Sales講就實話我唔知楚你地當時既對話,又話搵第二組同事聽番個錄音,到頭來咪又係無回音,其實咁樣對我地d消費者幾唔公平,簽約時d單又唔會講明,淨係係電話就乜都話得,其實都係想呃人幫佢地簽約,等可以分佣,真係X流呀.

首頁

尾頁

跳至