論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

三間分店地址:筲箕灣道太安樓地下 皇后大道西漢邦新樓地下~我係度中招 長洲山頂道連富苑k座地下
請第一個海外印印,$7仟幾,等咗3個月,結果無嚟,跟住間衰公司勁sale個繼約印印俾我,最後因為相信間衰嘢就請咗,嚟到幾日就黑面,唔睬人,懶到極點,終於請咗12日,頂唔順補$炒咗,仲要補俾中介公司咩女傭簽証費$2仟幾,之後仲sale我第二個海外印印,結果又比間衰中介公司拖咗7個月,夾埋工人玩嘢,嚟到又係唔願做嘢,6點鐘就嘈住要食晚飯,未夠八點已經入咗工人房沖涼十睡覺,一星期整爛5樣嘢,打爛碗,碟,花樽,香水,連風筒都跌爆,走咗之後先又發現個衰印偷咗十幾個罐頭,又偷廁紙同護膚品,
中介公司老闆王生仲話海外係咁樣,仲勁惡鬧我,話D$都唔夠佢買隻鞋,又話你哋D僱主有本事就唔駛搵佢哋請工人,又話窮人先在乎嗰幾仟蚊,講好多難聽說話,之後間衰嘢連電話都唔聽,收$前拍心口,收$後拍羅柚,一直都無跟進,服務態度勁差,個老闆算後生,三四十歲,勁寸勁巴閉仲勁惡,似黑社會大惡,間嘢無工人,就算有都唔好請,D工人勁恐佈,位唔好去俾人呃$$

大宅

回覆 Nelven 的帖子

完全系黑點手法,先拖你一輪,然後搵藉口話工人黎唔到 ,等你心急,然後迫你要个斷約,希望大家以後如果遇到相同情況,俾agent拖得三四個月,就要搵區議真寫一封信比佢,話佢嘅服務已經超出顧客合理嘅期望,懷疑佢提供工人嘅能力,同埋懷疑欺騙,然後cc警方及勞工處,咁樣或可收到阻嚇作用,可能迫吾到佢回水,但起碼可以迫佢加快進度.

大宅

引用:回覆+Nelven+的帖子完全系黑點手法,先拖你

原帖由 edgar292 於 13-07-01 發表
回覆 Nelven 的帖子

完全系黑點手法,先拖你一輪,然後搵藉口話工人黎唔到 ,等你心急,然後迫你要个斷約,希望 ...

首頁

尾頁

跳至