想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

日飲3杯咖啡 損精子或不育

日飲3杯咖啡 損精子或不育
(明報) 10月 31日 星期二 05:05AM
【明報專訊】外國一項研究發現,每日吸取相等於3杯咖啡的咖啡因,有可能引致不育,或導致嬰兒出現缺陷。

加州大學(University of California)的研究人員早前集中研究22至80歲的不育男子,撇除年齡因素,發現咖啡因有可能對精子造成破壞。研究人員指出,倘男性每日吸取相等於3杯咖啡的咖啡因,有機會引致胚胎發生染色體重新排列,最終導致胚胎死亡,無法繁殖,或胎兒出現天生缺陷。

如來唔只係女人想要bb唔可以飲coffee,連男人都唔係好o架!記住叫老公唔好一日飲多過三杯呀!
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~
該用戶已被刪除

Re: 日飲3杯咖啡 損精子或不育

大宅

Re: 日飲3杯咖啡 損精子或不育

唔係一杯都唔可以飲,醫生話飲一杯可以接受,不過make sure果日唔可以再飲or食有咖啡因o既o野,包括朱古力、可樂、茶等等....因為咖啡因存在於唔同食物or飲品當中,有時飲or食o左都唔知,所以食o左咖啡因入肚o既分量會唔覺意會多o左囉!

如果你一日飲一杯coffee,你就唔好食or飲其他有咖啡因o既o野啦!

不過,我個人就怕咖啡因影響自己有bbo既機會,所以排o左卵之後,都唔會飲coffee啦,以免咖啡因影響bb發育!

Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

首頁

尾頁

跳至