自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果轉左校長你地會吾會幫仔女轉校呀?

我個仔今年讀K2, 岩岩開學交哂留位費, 書薄費至通知轉校長, 覺得新既校長辦事能力同對教學既熱誠都比舊差好遠,做事又無衝勁,出張通告都慢過人! 仲咩都加哂價,連哂相都要$4/ 3R, 什費收成千蚊一個學期

有d申請左津貼既家長,收到信成3個星期,學校都無提過,又無話幾時退票, 又無叫人交新學費,問佢地,佢地又話家長收到信要通知學校, 學校至會去跟,但以往都吾使,係家校主動退票同通知家長新學費應交幾錢~

呢間係私校,出年仲無得申請學卷tim,如果係你地,會吾會轉校呀?

別墅

Re: 如果轉左校長你地會吾會幫仔女轉校呀?

請提供意見

大宅

你個仔讀得開吾開心先?

大宅

應該唔會

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都覺得要睇番個小朋友讀得開唔開心..........如果讀得開心, 就未必會轉.

大宅

YuYuMother 寫道:
我都覺得要睇番個小朋友讀得開唔開心..........如果讀得開心, 就未必會轉.

岩聽~如果只係大人吾開心,而令到小朋友吾開心,就無謂啦,要從頭適應過~

別墅

我個心真係15,16, 覺得你地講得岩, 最緊要小朋友開吾開心, 但好多家長都話要轉, 我又驚得返我個仔....

有冇多d媽咪可以比下意見呀?

伯爵府

小朋友係為自己而返學既

大宅

咁如果校長退休係咪一齊退休呀?

複式洋房

轉幼稚園又唔大問題 ge
最重要係
"學校係米變得好唔掂先"
讀幼稚園都係為小學鋪路
睇遠d, 轉唔轉, 要唸下對升小學的好/壞處

大宅

其實最貼身接觸你子女的是老師, 校長好少理學生, 睇定d先啦, 如果已經讀緊k3, 咁就唔好轉lu
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

你先要清楚知道點解要選這間學校,雖然轉

別墅

我囝囝讀緊K2, 以家既老師都幾好,起初我都無諗住轉,唯有我地d家長忍下,吾想小朋友再從新適應過,但以家一半有多既家長都諗住K3會轉校,尤其是呢間吾係津校,我怕出年如果少人報讀,吾知會吾會讀讀下關門大吉~連太陽島同啓思呢類連鎖或既學校都轉哂 真係頭都大埋,如果要轉,就要呢幾日去報名 :-(

洋房

當然唔會轉校啦! 轉校長又有咩關係呢? 教學生的都是老師嘛. ?-( ?-( ?-(

別墅

[quote]
FlorenceChan 寫道:
你先要清楚知道點解要選這間學校,雖然轉

首頁

尾頁

跳至