興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家入o黎幫吓我..thx(數碼單鏡反光機)

唔好意思呀,我想問問你地d意見,我而家想買canon /nikon,咁邊隻好d呢?可唔可以俾d意見?係咪淨係買body?我未用過單鏡反光機....,主要係影我2.5yrs皇帝女
thx thx......

已刪除用户

Re: 大家入o黎幫吓我..thx(數碼單鏡反光機)

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係用350D, 機身輕啲又細啲,我老婆成日同我爭機用。
鏡頭除左支Kit lens全部由film 機用到而家,支支都十幾年。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我而家用 nikon D200
建議你買 nikon D80 或者 canon 400D

大宅

THX大家,我買咗caonon 400D

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

yellow 寫道:

恭喜! 恭喜! 咁就用多0的, 影多0的靚相俾我地睇啦!
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

大宅

我老公都買左 canon 400D, 你幾多錢?
我地在豐澤買, $5500, 送機袋, 腳架.......

yellow 寫道:

男爵府

Re: 大家入o黎幫

弓起兩位
咁就要影多d靚post上黎啦.
你好快會體會到dslr既威力...&...毒性...

首頁

尾頁

跳至