自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

上星期有朋友去了深圳南山區愛X健齒科剥牙...有不愉快經歷

朋友去南山區愛X健齒科 找了其診所院長董X 電話咨詢價是300-500人民幣 到去到時候也沒有說要加收任何費用,然後剝了(剝的時間也很長.....) 收費時才說1500人仔,.. 我朋友問為什麼那麼貴要1500人民幣, 院方回答收費原因是因為"你的牙太難拔" 所以要加錢至1500人民幣.... 然後我朋友據理跟他說 ,沒理由那麼貴 ,收費興價目表不同之餘,在拔之時也沒說明會加錢到1500元 ,後來他們才開價1000元說給了我朋友一個超特惠價錢....總共收費1160人民幣.........然後不知他們是否心虛, 還要在單據上寫上我朋友是剝智齒,
各位請不要到以上所說的診所剝牙.....大陸牙醫始終信唔過.....
難剝就要加錢......咩理由?

我記得以前也到過深圳牙醫洗牙.....牙科名字忘了.... 我知道自己沒有蛀牙,
在洗牙時個牙醫話我有蛀牙....我奇怪問是那一隻? 乜我有蛀牙咩?
然後他沒再說話....真怪... 唔知係未想博收多啲錢 如補牙或剝左隻蛀牙....

珍珠宮

回覆:深圳愛康健齒科

下次係香港啦,上面衛生差,香港有醫管局監管,唔好因少失大

lok1503    發表於 13-11-3 18:21

大宅

回覆:朋友在深圳愛康健齒科不愉快經歷

如果器具不潔,會野到傳染病,嚴重既甚至野到愛滋病,因為呢D儀器係接觸到你傷口(例如洗牙時)架,唔好搏呀!

子爵府

大6野

男爵府

香港莫都吾使甘貴!大陸D野吾好信!

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

便宜莫貪, 香港洗牙剥牙都唔算太貴.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

大 6 根本信唔過. 我有friend 去過. 棚牙要返香港執過. 得不償失.

子爵府

引用:下次係香港啦,上面衛生差,香港有醫管局監

原帖由 Cateye8888 於 13-07-05 發表
下次係香港啦,上面衛生差,香港有醫管局監管,唔好因少失大
係喎

如對本人內容有意見, 不喜勿插!!! 謝謝!!!

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+sarahze+於+13-7-5+22:28+編輯

原帖由 sarahze 於 13-07-05 發表

上星期有朋友去了深圳南山區愛康健齒科剥牙...有不愉快經歷

simple is the best~

伯爵府

大陸人

凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

子爵府

引用:大陸人 +

原帖由 AAmother 於 13-07-06 發表
大陸人
應該係

伯爵府

BK Milk勳章

引用:如果器具不潔,會野到傳染病,嚴重既甚至野

原帖由 sonssons 於 13-07-06 發表
如果器具不潔,會野到傳染病,嚴重既甚至野到愛滋病,因為呢D儀器係接觸到你傷口(例如洗牙時)架,唔好搏 ...
我都係第一時間諗愛滋

侯爵府

好媽媽勳章

點解要上大陸剝牙

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

大陸野係甘架啦

---生命無價,請支持領養---

珊瑚宮

內地因為分好得好清楚架
你搵教授一個價錢,你搵普通醫生另一個價錢
如果你搵專家更貴
因為之前係內地睇過一兩次醫生
真係登記又係錢,你排教授又要比一筆錢,藥費又係
生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

侯爵府

回覆 sarahze 的帖子

唔好玩啦,咪咪姊講到幾得,幾平都好,唔會上去剥牙囉,我唔想冇左d內臟丫

子爵府

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

香港雖然可能貴d,但收費有問題起碼你可以搵消委會搵傳媒,大陸搶你錢都唔知可以搵邊個,人地在暗你在明

禁止訪問

引用:點解要上大陸剝牙

首頁

尾頁

跳至