夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

他/她緊你嗎?

有說看兩個人的關係,要看發生意外時,另一方的緊張程度.......

民房

Re: 他/她緊你嗎?

因一場意外另我不能照顧自己成個月,要我媽媽幫忙...媽媽真偉大!
出事那天他不能即時回來看我 ,因他在內地工作關係,每天幾次電話問候我,雖然很想他在我身邊...但....心想他都不緊我既.
他回來後每星期溫柔地幫我洗澡,洗頭,穿衣服,為我到超市入定一星期食物, 全個過程他默不作聲,我感受到他的溫柔體貼,真是盡在不言中....之前的猜疑是無聊的,我明白他其實是緊我.

男爵府

我老公都一樣, 我有一排入左醫院足足12天,
我老公天天收工都來陪我,
佢仲同我講, 好擔心我有事..

結果有時, 有病才發覺身邊人非常之緊張妳,
我好多謝我老公
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

大宅

次次都係入醫院先見到佢緊我囉~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我老公緊呀, 不過佢緊肚內個囡 佢昨日問我做咩成日買野比大囡, 點解細囡冇份, 我問佢咁細囡有咩要買呀, 家姐咩都有, 佢居然同我講買玩具
[img][/img][img align=left

男爵府

係呀~~老公最緊係囡囡, 然後先到我
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

公爵府

我老公平時都好緊我...成日提我要食野唔好夜訓等等...有次我約bk哩度d媽咪出去唱k(第1次見面)...我老公直頭走出o黎接我返屋企...佢話驚唔知係d咩人喎...重話有咩事點算...比佢笑死呀

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我老公都好緊我

複式洋房

好羨慕你地,最起碼個老公唔緊你地都會緊d仔女,我老公唔緊我又唔緊2個仔,佢只會緊張自己,緊張自己d錢,我有咩頭暈身慶同佢講,佢只會話(咁點呀!),佢曾經有個朋友講話(老婆唔舒服同我講有咩用呀!我又唔係醫生!),我老公即刻和應囉!佢好認同佢朋友既說話囉!我聽到之後即刻想喊!我夠知你唔係醫生啦!話俾你知都係想你講d關心既說話安慰下姐!有時老公關心既說話仲勁過去睇醫生啦!唉!我都唔知係咪前世欠左佢,點解今世還極都還唔完咁!

真係好羨慕你地呀!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

....我覺得..我老公緊部車多d :-( 前日我撞車..比人撞爛左車頭個車牌(事因係我前一部車突然停低,咁我咪係一個車位後停低囉...點知佢突然踏油倒車,就咁撞左啦)

之後我返到屋企打比老公...話撞左車..結果佢問..撞成點..個車頭冇事丫嘛 結果我炸佢型..佢先話..咁個人冇事當然緊部車

民房

雖知道老公唔係醫生, 但係每個女人的心靈醫生, 正一蠢男人黎架. ...小天使~你唔好灰心喇! 下次你唔舒服時試下同佢講:"老公呀...我頭好痛呀快d啜啖先~你係我的止痛葯黎呀",,,幾得架

mankok, temis:

呢d唔知係咪叫做" 佢地唔見病床,都唔知你係度"

別墅

唉~我老公結婚後完全不緊我~~我進了2次醫院~叫佢接我回家佢叫我自己搭的士~~ :-( :-(

佢細妹小小事佢晚上是廳偷偷哭 唉~但佢都緊我仔仔的~~是不多理的~常表示我又不是醫生同我講我點幫你~~ :-( :-(

老公你不可以表示一下關心的咩???

現在我同佢冷戰中~~佢又真的不理不打電話比我~~ :-(

我都要學習一下堅強~~

複式洋房

我老公最緊張係錢,第二係自己,第三係兩江魚同花,第四係架爛車,第五係果d不知所謂既friend, 第六係個女,老婆就應該不在這個名單上。

已經好多年無係工作時間收過佢電話啦,最多都係放工既時候打電話來叫我買聽日早餐。

我有唔舒服都唔會同佢講,因為佢都唔想聽。無希望就唔會失望啦。

民房

會唔會d男人認為女人連仔都自己生得出, 世上有咩事唔自己搞得掂啫.
如果我知道我連位置都無, 我會同佢講表達我的不滿架.
[quote]

tchan123 寫道:
我老公最緊張係錢,第二係自己,第三係兩江魚同花,第四係架爛車,第五係果d不知所謂既friend, 第六係個女,老婆就應該不在這個名單上。

別墅

我老公剩係緊張佢公司D 女同事,去旅行只掛住買 D 手信送俾人。人哋 like 聽 D 咩節目,就幫人錄。我叫佢做小小事,叫咗二個月都末幫你,催佢次次話唔記得,仲閙你 "煩"。至於佢父母,點都好過我和個女。個女唔舒服問都唔問?同事病又陪人睇急症,又去醫院探人,而我和個女就自己攪掂。

大宅

好媽媽勳章

我老公把口成日話..
老婆第一
熹熹第二
奶奶第三
自己第四
但我覺得我第二囉..
熹熹有咩事佢緊張到死

不過我把口話要霸第一,但見佢咁錫熹熹,我都開心死

有時候唔一定要入醫院發生咩大事先為之緊張既...
一句說話可以睇得出架啦
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

我老公都緊張d$, 但係我同d仔女梗係仲緊要la......

複式洋房

你個正一C6 , 男人通常本末倒置 如果係我我會以牙還牙
vanvan 寫道:
我老公剩係緊張佢公司D 女同事,去旅行只掛住買 D 手信送俾人。人哋 like 聽 D 咩節目,就幫人錄。我叫佢做小小事,叫咗二個月都末幫你,催佢次次話唔記得,仲閙你 "煩"。至於佢父母,點都好過我和個女。個女唔舒服問都唔問?同事病又陪人睇急症,又去醫院探人,而我和個女就自己攪掂。

大宅

我老公由拍拖到結

複式洋房

vanvan 寫道:

咦! 同我個死佬一樣渦。呀女肺炎入醫院住左八日,佢淨係放工至黎企一陣,仲話醫院d食物唔岩個賓妹胃口,要親自落街買飯盒俾呀賓。個女出院都係得我一個陪呀女搭的士咋。所以話呢,唔咒佢死點得丫!

首頁

尾頁

跳至