想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我輸卵管做影後,發現兩邊都塞‧由於我唔太想直接做IVF, 醫生建議我進行腹腔鏡檢查,詳細了解堵塞情況,順便通埋‧有無JM知該手術收費如何? 我應該會搵私家做,醫生recommend左毛匡珽醫生,book左8月尾‧唔知各位JM有無其他醫生推介?我今年38.

子爵府

引用:我輸卵管做影後,發現兩邊都塞‧由於我唔太

原帖由 koalange 於 13-07-11 發表
我輸卵管做影後,發現兩邊都塞‧由於我唔太想直接做IVF, 醫生建議我進行腹腔鏡檢查,詳細了解堵塞情況,順 ...
你係私家照到塞?咁點解個婦科醫生唔幫你做埋,而建議毛毛做?

大宅

回覆:koalange 的帖子

我做完直接做IVF

大宅

回覆 koalange 的帖子

仁安周敏姫約五萬

男爵府

引用:我輸卵管做影後,發現兩邊都塞‧由於我唔太

原帖由 koalange 於 13-07-11 發表
我輸卵管做影後,發現兩邊都塞‧由於我唔太想直接做IVF, 醫生建議我進行腹腔鏡檢查,詳細了解堵塞情況,順 ...
我係仁安婦科做左腹腔鏡,輸卵管通唔到。我另一個婦科醫生話通左都未必用得番,因為輸卵管開刀之後,入面d絨毛受傷,未必推得到卵子向前行。

大宅

回覆:koalange 的帖子

都塞不如直接IVF
通輸卵管手術都幾萬啦
做完手術都未必work
而且宮外孕風險增加
停一停,唸一唸先

大宅

wanmm323 發表於 13-7-11 22:29
我係仁安婦科做左腹腔鏡,輸卵管通唔到。我另一個婦科醫生話通左都未必用得番,因為輸卵管開刀之後,入面d ...
點解通吾到既,咁醫生又叫你做?邊個醫生?

男爵府

引用:Quote:wanmm323+發表於+13-7-11+22:29+我係

原帖由 Tweetyhk 於 13-07-12 發表
點解通吾到既,咁醫生又叫你做?邊個醫生?
我割肌腺瘤時叫醫生check埋輸卵管,佢打顯影劑入去check, 我話如果塞左就幫我通,如果脹左就切,手術前傾好晒簽左字,佢用條幼管由宮腔伸入去,1cm就塞住過唔到,醫生話眼見條管正常無脹,但入面唔通。其中一條我上年宮外孕開過造口,吸過胎,果時威院話手術後兩條都通, 果時威院醫生都講過條管開過刀,絨毛傷左,好大機會功能受損,但我都無諗過會塞埋

大宅

wanmm323 發表於 13-7-12 07:53
我割肌腺瘤時叫醫生check埋輸卵管,佢打顯影劑入去check, 我話如果塞左就幫我通,如果脹左就切,手術前傾好 ...
咁個醫生好流啫,同番說話應該醫生話佢會幫你通埋,塞咗又吾通埋想點呀?

男爵府

引用:Quote:wanmm323+發表於+13-7-12+07:53+我割

原帖由 Tweetyhk 於 13-07-12 發表
咁個醫生好流啫,同番說話應該醫生話佢會幫你通埋,塞咗又吾通埋想點呀?
佢有幫我通,就係伸條吸管入輸卵管,但我塞得太嚴重

首頁

尾頁

跳至