夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

自從生左仔仔之後,我對c6講既尼2句說話好敏感,每次聽到都好嬲同會發癲!岩岩佢又講左1次,我即刻入廚房攞刀指住佢,我見到佢呆左吾再出聲…
我只系要求佢吾好再講尼2句野,什至搵第2句去代替,但尼2句就好似已經變左佢口頭蟬甘,成日掛系咀邊!我吾知我邊日會真系忍吾住劈死佢個pk!問題系佢1直都吾覺得尼2句野有問題,我要求佢為講左尼2句而道歉,佢死都吾肯!
尼2句野就系:1,狗黎嫁你?2,吠完未姐吠?
各位jm對尼2句野有咩感覺?

大宅

陪月勳章

回覆:難聽過粗口既2句說話!

一定要道歉,跪喺度嗰隻!!!

大宅

我完全接受唔到

複式洋房

..

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

尼两句係绝对錯,但妳拿刀比他錯十倍,萬一妳衝動一刀插死伛,妳下半生會在監獄渡過~

除左有生命危险,任何情況下都唔可以拿刀~

cissie    發表於 13-7-20 20:35
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

引用:自從生左仔仔之後,我對c6講既尼2句說話好

原帖由 emilybaka 於 13-07-17 發表
自從生左仔仔之後,我對c6講既尼2句說話好敏感,每次聽到都好嬲同會發癲!岩岩佢又講左1次,我即刻入廚房攞 ...
佢唔啱但你拎刀又太激動。

子爵府

你回佢:人黎架你?點解有人話唔講要吠?

大宅

完全不能接受

侯爵府

畀面勳章

我接受唔到佢講果2句野,不過更加接受唔到你拎刀出來,平心靜氣同佢講返你感受吧,好好注意大家情緒

大宅

難聽過粗口既2句說話!

佢父母有無同佢講過or 自小佢家人都咁同佢講??

冷靜d 同佢講 狗只會識同狗溝通 咁假設我吠 對象(都係狗, 呢點你理解嗎?)
睇下佢點回應 :;pppp:

男爵府

我完全接受唔到!
甘以後C6做錯野,你就問“你豬來啊?又做錯,甘鬼蠢!連豬狗都不如”

大宅

我有鬧過,有傾過,有勸過,但佢就系吾聽!之前我1直都系好好聲氣去解釋俾佢知,我吾鐘意聽到尼2句野,覺得好不被尊重,要求佢吾好再講,但佢就當我廢up!佢對我,對佢牙媽我隻狗同仔仔都系甘講,我真系吾知仲可以用咩方法叫佢吾好再講

lina9316  同妳咁既反應  發表於 13-7-20 09:54

大宅

回覆:emilybaka 的帖子

佢話你係狗,佢咪即係狗公?你地註左冊嫁喎!依d口臭佬唔理佢就得啦,當佢精神病人咁睇,唔洗勞氣,仲要好好教小朋友依句係反面教材,無人格無文化既人先會講,唔好學

男爵府

口臭成咁,圍頭仔黎架?對住自己阿媽都咁講,好明顯冇家教,比人縱到壞晒

複式洋房

佢出口,你出手,邊個唔著數?

大宅

呢啲肯定係係屋企都講慣左,所以覺得一啲問題都無。
我果個都係,佢成家人講野都好直包括佢,所以我用左好多時間去調教佢說話的藝術。

珍珠宮

你係咪產後情緒唔好? 唔好拎刀

瑪瑙宮

佢咁講真令人難受啊, 我覺得您今次令佢呆左, 佢應該都會反省, 若佢下次都係咁, 咁您行出街抖下氣, 唔好再拿刀, 人在怒氣中, 真係會出事的.

男爵府

BK Milk勳章

超無禮貌
又放假!!!

大宅

Nancy20090615 發表於 13-7-17 09:26
佢咁講真令人難受啊, 我覺得您今次令佢呆左, 佢應該都會反省, 若佢下次都係咁, 咁您行出街抖下氣, 唔好再拿 ...
同意!今次佢呆左,希望會知道你已忍無可忍了!但擔心你樓主,佢未必可以一下子改到,你要控制好情緒呀!

首頁

尾頁

跳至