自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你地會贊成邊個方法??

今日審計署終於炳醫管局啦
有議員提意唔俾錢唔俾出世紙或唔俾錢唔準離開香港..大家覺得邊個好??
我覺得後者勁唔好..因為唔俾錢唔俾離開香港..咪明益左佢地一直係咁留係香港?? 我覺得除左唔俾出世紙之外..仲要罰錢先o岩
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

男爵府

Re: 你地會贊成邊個方法??

梗係唔俾出世紙啦!(生完馬上叫他走-醫生話可出院先!)
如果唔俾錢,就bad list佢,以後唔准佢來港!!

agree 因為唔俾錢唔俾離開香港..咪明益左佢地一直係咁留係香港??

kathychoi 寫道:
今日審計署終於炳醫管局啦
有議員提意唔俾錢唔俾出世紙或唔俾錢唔準離開香港..大家覺得邊個好??
我覺得後者勁唔好..因為唔俾錢唔俾離開香港..咪明益左佢地一直係咁留係香港?? 我覺得除左唔俾出世紙之外..仲要罰錢先o岩

伯爵府

我覺得唔俾出世紙最緊要, 因為一有出世紙, 咁即係個bb 長大後可享有同我地一樣的福利, 呢條數仲大過係醫院條數啦,

大宅

一定係唔比出世紙岩啦!走黎生都係為張出世紙。

根本就唔應該比佢地就生都可以黎香港…你試下9個月大的肚去人地國家…有邊個地方仲會比你入境呀!

該用戶已被刪除

別墅

jennyjenny 寫道:

根本就唔應該比佢地就生都可以黎香港…你試下9個月大的肚去人地國家…有邊個地方仲會比你入境呀!

agree

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔俾錢唔俾出世紙佢,再加埋唔准離開香港,冇出世紙就冇得囉綜援啦,俾佢係香港都冇用~~不過到時可能又有d議員出黎嘈之巴閉~~一係就唔俾錢唔俾出世紙,再要即刻返上去~~十年後先准佢再申請落黎~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

男爵府

梗係唔俾出世紙啦,唔俾離境佢地求之不得呀。冇o左張出世紙佢o地就達唔到目的,冇著數貪心o既大陸人自然走啦。
最好入埋黑名單以後唔準入境,罰埋錢最好。

侯爵府

同意!!

水晶宮

2020勳章

agree 唔俾出世紙
少奶奶的身份,丫頭的命...

禁止訪問

大宅

2020勳章

唔俾出世紙
HI ! 我叫MATTSON 仔,

子爵府

唔比出世紙,即反反大陸,以後唔可以黎香港.......

大陸人真係好煩,遲早香港會比佢地累死架喇

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

媽媽唔再俾入境!

bb就應該係佢亞媽有無找晒數都無出世紙,要修例,咁落去重得了!

伯爵府

緊係唔比出世紙啦

珊瑚宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

當然係唔比出世紙啦..佢地落黎生為乜?就係出世紙囉...唔比錢就冇出世紙..佢地就冇得走數嘛..

最好唔比錢..冇出世紙之外..重要連個bb一齊介佢地返大陸添

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

月希 寫道:
當然係唔比出世紙啦..佢地落黎生為乜?就係出世紙囉...唔比錢就冇出世紙..佢地就冇得走數嘛..

最好唔比錢..冇出世紙之外..重要連個bb一齊介佢地返大陸添

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

janet 寫道:
唔俾錢唔俾出世紙佢,再加埋唔准離開香港,冇出世紙就冇得囉綜援啦,俾佢係香港都冇用~~不過到時可能又有d議員出黎嘈之巴閉~~一係就唔俾錢唔俾出世紙,再要即刻返上去~~十年後先准佢再申請落黎~~

洋房

彤b^^ 寫道:
同意[quote]

[/quote]

政府常說禁止大陸產婦入境產子有難度,究竟有何難,為何其他國家禁易?真是難以置信?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

梗係唔俾出世紙啦

首頁

尾頁

跳至