美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

做facial會唔會戴 con??

做facial會唔會戴 con??
但有時做facial時會瞓着咗.
我用 1-day con,
又除又戴咪好麻煩?

大宅

睛靈勳章

Re: 做facial會唔會戴 con??

唔會戴 con, 但多數美容院都有盒仔比你裝.
如怕污, 我會自備.
del

侯爵府

我都係戴住con做, 基本上都唔會整到唔舒服既, 係有時做完會濛濛地...因為我好多時都係即興先make appointment去做, 又唔會成日有眼鏡在身

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

唔會.. 因會做按摩, 所以驚會傷到對眼

大宅

我都係戴 一日即棄con。有時會記得帶多對做完facial換。不過大部份時間都懶除抵對con就做facial,真係唔係咁好!

大宅

通常都唔會, 因為做完facial後, 眼晴會好dirty. 唔戴會好啲.
如平常返工日日都戴的話, 放假時比對眼休息下好啲.

別墅

I got my contact lenses from the doctor. He recommended me to take off the contact lenses when wearing it for long long hours. Therefore, I have a habit of taking it off during lunch time or later afternoon for a while (eg. 1 hr) and wear it again.

So, during facial, I will bring my own contact lenses case, take it off before facial and wear it again afterwards.

I don't feel 好麻煩 because it's part of my habit.

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

一定會除

大宅

做facial要除con,雙眼會好唔舒服ga
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

別墅

我電眼睫毛同做facial都會帶ga!

首頁

尾頁

跳至