親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛到百年唱錢, 他們說沒零錢, 給了我兩張星加坡元1000蚊紙幣, 請問星加坡鋪頭會收1000蚊紙幣嗎?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去到酒店果陣間佢有冇得打散啦, 1000真係幾大額~

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩張1000蚊??
請問個rate係幾多呢?
請問唱幾多會俾2張1000?

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

1000元係mrt 係唔收架. 因真係幾大下.

你真係快d打散佢先

大宅

回覆 nono76 的帖子

MRT都唔收, 0甘我容乜易唱左錢都無錢用。
百年仲同我講可以搵酒店或鋪頭打散。

王國會長

王國會長

bbiloveyou 發表於 13-7-30 14:02
剛到百年唱錢, 他們說沒零錢, 給了我兩張星加坡元1000蚊紙幣, 請問星加坡鋪頭會收1000蚊紙幣嗎?

...

1張=六千多港幣
其實SGD 呢D 大路貨幣冇必要去百年唱, 人又多, rate 又唔見特別好.

SGD500 或以上已唔太普遍, 我估你要去當地酒店或銀行唱. 酒店都可能冇咁多cash.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

瑩瑩老豆 發表於 13-7-30 15:36
1張=六千多港幣
其實SGD 呢D 大路貨幣冇必要去百年唱, 人又多, rate 又唔見特別好.
...

咁可以去邊度唱? THX~

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

銅羅灣中心下面有間叫"專業"~~~好多貨幣都有得唱~~個rate同百年差唔多

仲要招呼好過百年好多好多

王國會長

王國會長

miffymiffy 發表於 13-7-30 15:37
咁可以去邊度唱? THX~
其實去銀行都OK, 我在渣X bank 唱日元(SGD 都有), 個rate 比百年網上價仲低少少, 我用理財戶口, 可以叫rm 幫我留定日元現鈔, 到時去分行取.

百年我只會去唱馬幣同泰銖 (好多 bank 唱唔到).

大宅

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

0甘點算? 我以後都唔去百年!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

瑩瑩老豆 發表於 13-7-30 15:46
其實去銀行都OK, 我在渣X bank 唱日元(SGD 都有), 個rate 比百年網上價仲低少少, 我用理財戶口, 可以叫rm ...

咁係咪即係大戶先得 我係細戶喎...咁我唸住唱少少SGD, 有無得唱800~900 咁架? THX~

王國會長

王國會長

bbiloveyou 發表於 13-7-30 15:50
回覆 瑩瑩老豆 的帖子

0甘點算? 我以後都唔去百年!
試下去你用開的本地銀行, 睇下佢地唱唔唱散比你.

王國會長

王國會長

miffymiffy 發表於 13-7-30 15:51
咁係咪即係大戶先得 我係細戶喎...咁我唸住唱少少SGD, 有無得唱800~900 咁架? ...

SGD800~900成四五千, 冇理財戶口walkin 都唱既, 只是怕冇貨(我要150,000YEN 都要預早二日訂), 最好去商業區大間的分行.

瑪瑙宮

瑩瑩老豆 發表於 13-7-30 15:58
SGD800~900成四五千, 冇理財戶口walkin 都唱既, 只是怕冇貨(我要150,000YEN 都要預早二日訂), 最好去商業 ...

thx~ 要唔要手續費?

大宅

SGD1000 is very big value note.
It is not commonly use in Singapore.
The more common notes are SGD10, SGD50.
Any note bigger than that you would have problem changing.
Suggest you change to smaller bills at banks or hotels.
Or maybe use it to pay for your hotel bills.
Don't use it at small shops or pay taxi fares!

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

bbiloveyou 發表於 13-7-30 15:34
回覆 nono76 的帖子

MRT都唔收, 0甘我容乜易唱左錢都無錢用。
係丫! 果日我去機場MRT 買EZ-LINK, 排隊見我前面就係拎住1000, MRT果人即話無得找. 所以我好記得.

侯爵府

我就用中銀網上預留外幣.

馬幣同新加坡都係, 早2日訂就有, 佢仲打黎問我要唔要散D TIM.

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章

回覆:剛到百年唱錢,給了我兩張星加坡元1000蚊紙幣

王國會長

王國會長

miffymiffy 發表於 13-7-30 16:23
thx~ 要唔要手續費?
你係佢客戶唔要

miffymiffy  thx~  發表於 13-7-30 17:52

首頁

尾頁

跳至