論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有3 間分店既,好嗎 ?

大宅

回覆:有無人用過海ying僱傭公司?

唔好用!真係好差,出事只會幫工人,無after service. 教個工人炒顧主,咩都有。

我親身領教過!

複式洋房

回覆:evabbq 的帖子

出名黑店

公爵府

引用:有3+間分店既,好嗎+?

原帖由 evabbq 於 13-07-31 發表
有3 間分店既,好嗎 ?
近排力在bk力爭黑店榜首位的名譽

男爵府

發生過什麽事?

男爵府

禁止訪問

大宅

我姐姐去年8-9月係沙田海盈請..過程好順利有followup
姐姐係本地完約,佢係負責照顧bb同家務
我地全家都好滿意姐姐既表現,姐姐都做得好開心
其實搵工人都有啲講運氣

男爵府

回覆 christina_lo_20 的帖子

其實我都同意。我朋友現在推薦他的工人給我, 都係在呢間請既, 他話好好..>.
但他NO NEED NOW

男爵府

我想問我可以同個工人換公司做合約嗎 ?

大宅

回覆 evabbq 的帖子

其實我去年第一次請工人,要照顧bb.....睇左好多間公司..大公司..細公司
結果我同事介紹沙田俾我(因為我同事幫親戚請,工人同agent都ok)
我打去..佢剛剛有我既要求,叫我個星期日去見下姐姐...但我因為返工無去...打定輸數無
點知隔左個星期去..姐姐仍然可以見..(因為姐姐之前想選擇下)
見左之後agent都叫姐姐做..唔好miss左個機會.....點知姐姐ok...
我仲希望姐姐遲少少上工...因為未生得..agent都好幫忙...
我驚姐姐唔慣..上工一星期後問agent..姐姐點...
點知姐姐一早同agent講佢好開心..多謝agent幫佢搵到好僱主...我都放心晒..佢做得開心...樣樣都會做得好

我好彩搵到好工人

換公司我就唔清楚..因為出年先到期

男爵府

回覆 christina_lo_20 的帖子

你係一個小朋友加两公婆 ?
平時屋企無大人 ?

大宅

回覆 evabbq 的帖子

一個bb加兩公婆..
奶奶住附近..每日下午會黎幫姐姐一齊沖涼(其實係奶奶唔放心)..奶奶會同bb玩一陣,,餵奶...(大約1.5hrs)
婆婆就突擊..有時放工下午會睇下bb.........婆婆有時買野俾佢食..同姐姐講食左野先..放低bb...
姐姐會話佢一陣先食
姐姐可能之前做過...佢上工第2日所有野都自動波..唔洗叫
至於照顧bb,,坦白講姐姐仲好經驗過我...
由bb既身形同跟佢既程度就知姐姐錫唔錫佢同照顧得好唔好....

所以好工人難求...我地都對佢好好...你對人好..人對你好

禁止訪問

男爵府

回覆 hahamumm 的帖子

係 ?

禁止訪問

男爵府

回覆 hahamumm 的帖子

幾時既事 ? 邊間分店 ?旺角 ?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我喺哩間請過好幾個, 衰到爆, 連肺癆o既都夾埋工人呃我要.

男爵府

回覆 DoReMi媽媽 的帖子

咁恐怖 ? 有Body check 架

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

evabbq 發表於 13-8-1 13:36
回覆 DoReMi媽媽 的帖子

咁恐怖 ? 有Body check 架

就係個report有問題, 間lab係agent o既, 已經拖咗我好耐先俾report我, 仲要星期六先e mail俾我, 我見到有問題, 打去lab又冇人答, 見係agent介紹叫agent同我問, 問完agent拍晒心口話冇問題, 叫我信佢, 當時年尾等人用, 我隻佬又催, 咪信佢囉, 但我自己唔放心, 一個月後自己帶工人去自己o既lab cen照多次肺, 原來有肺癆, 工人扮唔知, 打俾agent佢就關人, 乜都唔關佢事, 叫我自己同工人傾, 唯有帶佢醫, 日日俾佢去食藥, 點知政府check到佢之前已經食過藥(喺前僱主度), 但冇完成療程, 即係有可能有抗藥性, agent完全唔理, 行到哩步, 我自己同工人傾, 冇辦法留, 可能有抗藥性, 即係一直食緊o既藥未必有用, 點知幾時會惡化變做開放性? 後尾得佢同意補錢佢走.

之後佢換俾我o既工人, 係嚟呃機票的, 做一個月就話唔做, 工人仲話俾我聽封辭職信係agent教佢寫的.

首頁

尾頁

跳至