嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問各位食日本奶粉bb的媽媽,bb食細仔奶粉到幾大先轉大仔?

bb食細仔奶粉到幾大先轉大仔?又或者打算幾時轉大仔奶粉? thank you!

子爵府

Re: 請問各位食日本奶粉bb的媽媽,bb食細仔奶粉到幾大先轉大仔?

我跟返佢的建議, 9 個月左右.

bb 唔同年齡需要的營養唔同, 我會盡量跟返佢的建議.

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

Re: 請問各位食日本奶粉bb的媽媽,bb食細仔奶粉到幾大先轉大仔?

卡樂B就足咗一歲先轉,我問過醫生,佢話無問題嫁,遲D轉BB無咁易會敏感!

大宅

約 9 至 10 個月.

大宅

約 9 至 10 個月.

大宅

10-11月

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

1YR,我仔仔比較奀,所以遲D先轉大仔, 細仔營養會比大仔多

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔之前食A+屙埋晒d石頭屎...硬到死...所以8個月同佢轉左森永大仔~
因為聽講有軟化便便成份,唔想仔仔次次屙緊都喊...所以就早d同佢轉,因我個仔一向冇d咩野敏感所以先會8個月同佢轉~
其實我覺得遲d轉大仔會好過早轉架~
因為始終營養成份都唔同,不過我個仔咁樣我先早轉囉~
想佢快d唔好屙屎屙到流血同喊~

大宅

我個女完全唔肯食粥仔,同糊仔,所以我都係1歲先轉.細仔營養好d麻

首頁

尾頁

跳至