跳至

首頁

尾頁

大宅

邊耀良幼兒園一問

點解叫我interview時預備埋$1000. 因為即見完即知要交留位費咁快? 係唔係好少人報, 所以唔駛見哂d人都即收? 我見其他學校點都等一陣先通知. 留位費都好貴 ?-(

大宅

Re: 邊耀良幼兒園一問

wasyinyin,
hi hi, 其實基本上全部幼兒院都會收apply的學生 (n班), 唔係真係咁多人報n班, 佢地基本上係以先到先得來決定, 所謂interview只係睇下個小朋友的character, mark低情況以便日後入學做參考咋

係, 邊記in完立即交留位費架, 你重有冇報其他幼兒院呀 ? 我記得上年仁濟遲過邊記架, 所以你要作選擇
No worry be happy

大宅

kyy,

好耐無同你傾啦. 你囝囝報幼稚園點呀? 有無心儀嘅收咗? 荃灣定其他區? 第日我搵幼稚園, 都要請教你先得. 因為其實真係好煩.

原來幼兒園係咁. 我有報埋仁濟. 但未有消息interview. 仁濟就腳少少. 其實仁濟同邊耀良邊間好少少? 邊耀良學費幾多? :lol:

複式洋房

wasyinyin,

邊耀良學費為$2346.00

wing 媽

男爵府

wasyinyin

我孖b都約左12月4日interview . 都唔知讀唔讀好!!! 想問你們有沒有參觀過學校 ?
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

大宅

wingwinglee,

Thanks.

Mrswong1998,

我未去過邊耀良. 原本都約了今個星期六見. 但我選擇了另一間. 而且都收了. 所以唔去邊耀良見喇. :lol:

另你對孖b好可愛呀. 一定好熱鬧.

大宅

我仔都搵緊學校,請問呢間幼兒園啲老師有愛心�耐性嘛?會唔會主動打電話比家長講下小朋友情況?因為我仔未好識講野,我唯有靠老師先知番學情形乍.

複式洋房

llcathy2004 寫道:
我仔都搵緊學校,請問呢間幼兒園啲老師有愛心�耐性嘛?會唔會主動打電話比家長講下小朋友情況?因為我仔未好識講野,我唯有靠老師先知番學情形乍.

llcathy2004,

邊耀良幼稚園D老師都幾有愛心同耐性,由其N班同K1班的,因我接觸最多。wing wing 由開學到現在(差不多半個學期),我都見到佢不斷進步,所以我都幾滿意這所幼稚園。
但d老師不會主動打電話比家長,除非有特別事情,但你可以打比佢,佢都好樂意回答,因我時常都會致電學校,佢哋都好有耐性地回答我wing wing 的事情,但佢哋每個星期會於手冊裡寫低小朋友在這星期內的事情。

wing ma

大宅

大宅

MrsWong1998 & llcathy2004,

老師同嬸嬸們都好有耐性同愛心,我個囡成日提住其中一位嬸嬸話好鐘意佢喎。而且開學無耐全部老師都識晒學生個名,都幾敬佩佢地。仲有d伙食聽落唔錯,配搭都好多元化。學校缺點就係細左d囉。

複式洋房

wingmama04,

Hi, 我的囡囡又叫wing wing 呀,你的小朋友幾大? 讀?班呀

Wing Ma

大宅

兩位WINGMA,唔該晒你地,咁我報埋先,最緊要老師好!

男爵府

llcathy2004 :

hi... 我仔仔8月入讀N班, 本來之前未識講野, 但依架
講得幾好, 懂自理, 有禮貌, 每天上學好開心。

大宅

如果無認錯張相,我地曾經係麥記門口個馬路燈位踫過面,當時我囡囡攞住個公主水壺既呢,你個朋友的囡囡又立即話我都有公主架,唔知我有無記錯呢?我囡囡係讀N班架。你囡囡係咪讀K1呢?

wingwinglee 寫道:
wingmama04,

Hi, 我的囡囡又叫wing wing 呀,你的小朋友幾大? 讀?班呀

Wing Ma

大宅

chrisitne,

近排wing wing真係有禮貌咗,因佢會無啦啦講"sorry mummy",雖然無理頭咗啲,但都好開心。

chrisitne 寫道:
llcathy2004 :

hi... 我仔仔8月入讀N班, 本來之前未識講野, 但依架
講得幾好, 懂自理, 有禮貌, 每天上學好開心。

複式洋房

wingmama04,

係呀你無認錯呀,我就係果個小朋友的媽咪呀! 我知你係邊果啦 。好高興在這裡見到你,因為我見好少邊耀良d家長在這裡傾計。

係呀佢係讀K1班嫁。

wing ma
[quote]
wingmama04 寫道:
如果無認錯張相,我地曾經係麥記門口個馬路燈位踫過面,當時我囡囡攞住個公主水壺既呢,你個朋友的囡囡又立即話我都有公主架,唔知我有無記錯呢?我囡囡係讀N班架。你囡囡係咪讀K1呢?

[quote]

大宅

wingma,

nice to meet you too.

係囉,好似d幼稚園的家長鐘意發言d,荃浸就有個chat-room八吓學校嘢,都幾得意。

學校聖誕聯歡你有無去呀?我覺得氣氛好好,睇得出校長好努力經營。

複式洋房

wingma,

我冇去,只有daddy去,但佢拍咗video比我睇,我都覺得d氣氛好好,亞daddy仲話佢冇幫wing wing 選錯學校,真好笑

wingma

民房

I am looking for kindergarten for my son too. Where is "Bin Yiu Leung" kindergarten? Is it whole-day or half-day?
:-D

複式洋房

Hi Skeleton,

where? 荃灣寶石大廈地下
half-day / Whole-day ? Whole-day

Wing Ma

首頁

尾頁

跳至