婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

99無啦啦講佐句:點都係個女對自己阿媽好D!
雖然我唔覺99講錯,可能我將來都會覺阿女好過新抱!但我覺得我對99已經好好,起碼阿媽做錯我會出聲喎,99你錯我對都好,我都要硬食喎。
各位JM你地覺得呢

從未適應這份工

伯爵府

引用:99無啦啦講佐句:點都係個女對自己阿媽好D!

原帖由 Nicolechim 於 13-08-04 發表
雖然我唔覺99講錯,可能我將來都會覺阿女好過新抱!但我覺得我 ...
梗係自己個女好過人地個女嫁啦!對左二十幾年,十月懷胎,點都有私心嫁啦!心血黎嫁喎!

珍珠宮

回覆 Nicolechim 的帖子

咁梗糸啦,自己個女點都會睇下你,新抱,彩你都有味,两母子鬧交,個新抱連造節都冇黎,可能個仔唔比佢來啦!所以,6299只會當新抱女婿糸外人。咁6299老左,十個有九個新抱唔會照顧佢地啦,因為大家只有一個姻親関系但仔女同父母既関係系一世既。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Nicolechim+於+13-08-04+發表

原帖由 conniebebe 於 13-08-04 發表
梗係自己個女好過人地個女嫁啦!對左二十幾年,十月懷胎,點都有私心嫁啦!心血黎嫁喎!

...
Hi ! 你到又見到你
我知,但好多心抱對99都幾好嫁:quiet

從未適應這份工

男爵府

回覆:點都係個女好D?

正常

love can be a delight, a dilemma, a disease or a disaster.
the proper basis for a marriage is a mutual misunderstanding.

伯爵府

引用:Quote:原帖由+conniebebe+於+13-08-04+發表

Hi ! 你到又見到你
我知,但好多心抱對99都幾好嫁:quiet
Hi 禁掉轉奶奶對你好好好好,呀媽都對你好好好,唔通到最後関頭都係愛奶奶多過親生呀姐?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Nicolechim+於+13-08-04+發表

Hi 禁掉轉奶奶對你好好好好,呀媽都對你好好好,唔通到最後関頭都係愛奶奶多過親生呀姐?

...
多左個“姐“字

大宅

正常!仔女係自己生,由BB睇到大,當中真係有好多辛酸。
況且朋友都有得㨂,但99/新袍冇得㨂,人夾人緣,能做到互相尊重已經好好。

喺度見啲人成日話99唔當自己係女,根本有呢個諗法係錯,你係嫁佢個仔,如果要㨂99就去相睇喇!

複式洋房

其實99係冇心講定係特登講比你知先。 我成日都好多說話聽ga 拉,真係聽完就算,樣樣都上心人都顛

大宅

雖然我唔覺99講錯,可能我將來都會覺阿女好過新抱!但我覺得我 ...
生我養我係我娘親,唔係佢,對佢咁已經仁至義盡,唔好咁多野講

男爵府

...
咁一定係阿媽:kissyou

從未適應這份工

男爵府

引用:其實99係冇心講定係特登講比你知先。+我成

原帖由 lichitak8888 於 13-08-04 發表
其實99係冇心講定係特登講比你知先。 我成日都好多說話聽ga 拉,真係聽完就算,樣樣都上心人都顛
...
放心,我無上心,只你討論下

從未適應這份工

伯爵府

佢都冇講錯既! 錯在唔應該係妳面前講!

珍珠宮

其實我都覺得自己女好啲……
我站係99立場,自己個女就鬧得je~人地個女點鬧得呀!
站係新抱立場亦如是~
不過當然,好多99係照鬧個新抱嘅~

男爵府

好正常

男爵府

BK Milk勳章

回覆:Nicolechim 的帖子

係咁架啦,我放棄左追查真相好耐

男爵府

好多99唔係話當新抱係自己個女咩
我唔多信,我都會偏心自己兄弟姊妹同姑仔,何況自己仔女

從未適應這份工

男爵府

如果我99咁講我就唔會介意
佢老左同個女住,等個女照顧佢;同個仔住就唔方便啦,唔通個仔同佢沖涼去廁所咩! 個仔唔方便,唔通就要新抱服侍? 新抱邊有自己個女咁好丫!

複式洋房

正常....咁我地自己阿媽都係覺我地好的啦....換位想都岩的....不過唔應該你面前講囉.....仲有 個個99都話自己媳婦係自己女(特別中意當外人面講)...真係聽下算了....我地都不能當99是自己阿媽....所以.......不同角度不同立場....媳婦點都係蝕底的了....

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

我覺得你99係比較緊佢個女同佢個仔(你C6), 咁當然係女貼心0拉....

唔好介意....好少99會拎個女同新抱比.....因為唔同LEVEL.....

你尊重99係一個好新抱.....好人有好報, 你都會有一個好新抱....

首頁

尾頁

跳至