跳至
[2004年或之前] 2002 ~ AUG 媽咪會

首頁

尾頁

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

2002 ~ AUG 媽咪會

[size=xx-large]~8月寶寶 / 媽咪~
資料庫

[size=large]媽咪 BB名字 誕生日 性別 出世体重

1. cool~lala浚浚7月14日 男 2.992kgs,
2. Yanyan 世倍 7月23日 男 7磅半
3. miffy 侒侒 7月24日 男 2.63kgs
4&5. irenepang 7月27日
大孖女:雪妍 suei 1.74kg
細孖女:心妍 summi 2.13kg
6. tam 諾而 8月2日 女 3.565kg
7. Tomdog(Garlin) 8月2日 女 7磅
8. wawa 朗謙 8月3日 男 2.92kg
9. Jennice 樂賢 8月3日 男 3.55kg
10.嵐嵐-嵐嵐 8月3日 7.1磅
11Whalebb(Berenice)8月3日 女 2.39kg
12. CPY 霈賢 8月4日 男 3.4kg
13.kayiu穎鈮8月4日 女 2.7kg
14貓公主 朗希8月5日 男 3.6kg
15. Becky 嘉熙 8月7日 女 3.25kg
16. tungtung020807 (joanne) 曈曈, 8月7日, 女 8磅2.
17. Babies 愷恩 8月8日 女 2.975kg
18. Golfer 悅妍 8月8日 女 2.99kg
19. bobo 恩桐 8月8日 女 3.22kg
20.Patricia (Angus) 8月8日 男
21. jackie (James)浩輝 8月8日 男 3.25kg
22.Elsa遠孜8月8日男3.26kg
23.Dora, 曉穎 8月8日 女 3.145kg
24.Bowie YuYu榆榆8月8日 女 3.1kg
25.Chloebbmama 蕎熙Chloe 8月10日 女 3.11kg
26.DC 晧桓 8月10日 男 2.5kg
27.tulipyk 志軒 8月11日 男 2.82kg
28HCPOON :Clara (曉晴) 8 月11日女3kg.
29.chichingmama枳晴8月12日女3.64kgs
30.Eliza爾進 8月13日男 3.28kgs.
31.celiaho紫筠8月13日女2.96kg
32.yanny (Lydia) 8月13日女2.82kg
33.amy~T.T.梓弢男 8月14日男 6磅7安士
34.janet 梓軒 8月16日 男 3.095kg
35.Edith金加 旋 (Karsten) 8月16日男3.84kg
36.spring(ari) 8月16日男6.8磅
37.靚靚媽媽 康蕎 8月17日 女 2.94kg
38.pinky 瑋頤 8月19日 女 3.42kg
39.YipYip大隻B 豐豐 8月19日 男 3.545kgs
40.Alice (Charlotte) 8月19日 女 3.56 Kg
41.Mrs Correia(olivia)8月20日 女
42.atta 麒智 8月21日 男 2.71kg
43.amy 樂謙8月21日 男
44.CarlyTKOmama (Parco)8月22日 男
45.Melissa (Michael Po)8月22日 男2.7kg
46.Kaheiboy家曦8月24日男2.32kg
47.Siliva (Ian Chow)8月24日男3.45kg
48.kilam 瑩琳 8月25日 女 3.085kg
49.byychan 樂睎 8月26日 男 3.72kg
50.sara 穎瑤 8月26日 女 3.2kg
51.HelloKitty(Yuki)8月26日女3.585kg
52.ykwong8888 Chun Chun8月26日 男 2.95 kg
53.dominee 梁智淘 8月27日 男
54.CheriLee(Cheri) 8月28日 女 2.6kg
55.天天媽咪 Augustine(天天) 8月28日 男 3.72kg
56.車車 clarice (芷瑜)8月28日 女 2.81kg
57bullbull (Ryan-栢豪 ) 8月28日 男 3.5kg
58Sammili(Jeremy Chiang)8月29日 男 3.03kg
59jessjess 維記8月30日 男 3.575kg

[size=x-large]合共 : 31男 , 27 女
[size=x-large]
各位8月媽咪o既生日日期:

1月 -
2月 - 5日(CPY), 7日(yipyip), 16日(CheriLee)
3月 - 1日(靚靚媽媽), 4日(bean ma), 7日(jessjess)
-28日 (joanne)
4月 - 8 日(嵐嵐~艾菲)14日(sara),28日(bobo & DC)
5月 - 19日 (becky)
6月 - 26日 (kayiu)
7月 - 17日(wawa)
8月 - 3日 (Jennice & irenepang803)
9月 - 4日(miffy),16日(ykwong8888)
10月 - 7日(tam), 15日(pinky), 25日(kilam)
11月 - 9 日 (Siliva)26日(byychan)11日(HCPOON-Margret)
12月 - 5 日(abc_abc=alice)24日(yanyan)

[size=large]如有新加入既媽咪,請 PM 資料給我

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Re: 2002 ~ AUG 媽咪會

[size=large]NOTICE BOARD

2 歲生日會 - TST FRIDAY (星期五餐廳)
日期 : 25 jul 04 (星期日)
時間 :1:30 pm - 4:30 pm
* MIN 32 位成人出席
** $ 130 (入場費) + $20 ( 生日蛋糕 + 禮物 ) = $150
* 2 歲以下 免費
* $ 85 - 3 歲以上
* 多除少補
confirmed 出席者, 一經 CONFIRMED 不可反口 (因為要付 MIN CHARGE $4000)
請10 JUL 04前入數給我 ( NG KA PO)
* 請保留入數紙 & PM 通知我已入數

恆生 : 346-5-002461
中國 :014-697-10057980

CONFIRMED 出席 - 已 PAID (我己 check bank)
=============================
1) BOBO 一家三口 $300
2) byychan 二口 $150
3) 天天媽咪 一家二口 $150
4) babies 一家二口 加傻舅父 $300
5) celiaho 一家三口 $300
6) yanyan 一家3口 $150+$150
7) Miffy一家三口 $300
8)嵐嵐 一家三口 $300
9) yipyip 一家三口 $300
10) tomdog 一家三口啦 $300
11) Eliza 一家三口 $300
12) pinky 一家三口 $300
13)kilam 一家二口 $150
14) wawa 一家三口 ok$300
15)dominee 一家三口 ok $300
16)sara 一家三口 ok $300
17) bullbull 一家三口啦 ok $300
18) chloebbmama一家四口啦 ok $300
19) Becky 一家三口 $300.00
20) Ching Mom 一家三口 OK $300
21) Jennice 一家三口 OK $300
22) Joanne(曈曈) 一家二口 $150
23) tam 一家二口 OK $150
24) cpy 一家三口 ok $300
25)靚靚媽媽 一家二口 OK $150
26) golfer一家三口 ok $300
27)zyrtec一家二口 OK $300 + FRIEND

TO BE CONFIRM
===========
1) YI 一家三口 ok $300

大宅

Re: 2002 ~ AUG 媽咪會 ( Part 9 )

今次仲唔霸番個頭位

Bobo
做乜咁心急,未夠100頁就開新版

大宅

嘩!一早上黎就見到魔鬼桐桐,提醒我地萬聖節就到喇!

jessjess,
你去左邊樹?好耐無見你上黎!維記點呀?

babies,
乜要買船飛架?係咪同成人價一樣?我諗大隻b連5mins都坐唔到 :-x

禁止訪問

別墅

Hi Babies

Did you buy the magazine "Ma Ma Po Po"? I saw the butterfly looks of Hoi Yan.

男爵府

miffy,

我以前都試過係唔岩我的mask至會咁,要好傳統的美容師先肯挑&挑到,後來我用番啱我的牌子,我用eye mask到天光先洗都得.

jessjess,
好忙呀?????幾好嗎?

babies,
等我都捧下愷恩場先.

男爵府

YipYip:
我d行李有排都執唔晒.........淨執瑋頤d衫都有排執,我自己d衫都未執過....... :-P

瑋頤仲有時差,朝朝4:00am就morning call我地起身,好肚餓不停喊要奶奶,我餵到

大宅

pinky,

尋晚睇漏左你o固d戰利品
有無同瑋頤塗花士苓呀?
大隻b好likey隻杯,回程一路飲左好多水 :-P

我都覺你發福左,不過你剝完牙無胃口一定會瘦番

男爵府

Golfer,

多謝你,星期日有朋友即刻打左比我啦 ,我已經買左本書啦,愷恩話多謝你讚佢,下次見到你鍚你一啖呀

Belinda,

我電郵左的相比你,唔好浪費錢買啦,本書成 $30 架。

Yip Yip,

上次我都無買船票,側側膊,唔多覺。如果的職員話你,你咪話唔知,佢下次先買啦。

Jessjess,

好耐唔見你蒲頭,係咪忙緊出版你本雜誌呢??

男爵府

babies,

我睇到喇,條紗裙同愷恩咁正呀!

樂睎實唔可以搏大霧,尋日佢在公園保姆俾人話講大話,果個人係都要個女(2歲)叫我個仔哥哥

而家想同樂睎戴帽仔佢都除唔切,好煩.

伯爵府

Babies,

我都想睇張相, 可否 EMAIL 俾我 !

pinky,

我諗你要成個星期先可以攪掂 d 行李 ....
吾該晒你,幫我買左 d 心水野返黎 ....!
thank you very much !

yipyip,

見到 pinky 甘多戰利品, 攪到我心癢癢,好想去旅行 !!!

男爵府

媽咪 BB名字 誕生日 性別 出世体重

1. cool~lala浚浚7月14日 男 2.992kgs,
2. Yanyan 世倍 7月23日 男 7磅半
3. miffy 侒侒 7月24日 男 2.63kgs
4. tam 諾而 8月2日 女 3.565kg
5. Tomdog(Garlin) 8月2日 女 7磅
6. wawa 朗謙 8月3日 男 2.92kg
7. Jennice 樂賢 8月3日 男 3.55kg
8.嵐嵐-嵐嵐 8月3日 7.1磅
9.Whalebb(Berenice)8月3日 女 2.39kg
10. CPY 霈賢 8月4日 男 3.4kg
11.kayiu穎鈮8月4日 女 2.7kg
12貓公主 朗希8月5日 男 3.6kg
13. Becky 嘉熙 8月7日 女 3.25kg
14. tungtung020807 (joanne) 曈曈, 8月7日, 女 8磅2.
15. Babies 愷恩 8月8日 女 2.975kg
16. Golfer 悅妍 8月8日 女 2.99kg
17. bobo 恩桐 8月8日 女 3.22kg
18.Patricia (Angus) 8月8日 男
19. jackie (James)浩輝 8月8日 男 3.25kg
20.Elsa遠孜8月8日男3.26kg
21.Dora, 曉穎 8月8日 女 3.145kg
22.Bowie YuYu榆榆8月8日 女 3.1kg
23.Chloebbmama 蕎熙Chloe 8月10日 女 3.11kg
24.tulipyk 志軒 8月11日 男 2.82kg
25.chichingmama枳晴8月12日女3.64kgs
26.Eliza爾進 8月13日男 3.28kgs.
27.celiaho紫筠8月13日女2.96kg
28.yanny (Lydia) 8月13日女2.82kg
29.amy~T.T.梓弢男 8月14日男 6磅7安士
30.janet 梓軒 8月16日 男 3.095kg
31.Edith金加 旋 (Karsten) 8月16日男3.84kg
32.spring(ari) 8月16日男6.8磅
33.靚靚媽媽 康蕎 8月17日 女 2.94kg
34.pinky 瑋頤 8月19日 女 3.42kg
35.YipYip大隻B 豐豐 8月19日 男 3.545kgs
36.Alice (Charlotte) 8月19日 女 3.56 Kg
37.Mrs Correia(olivia)8月20日 女
38.atta 麒智 8月21日 男 2.71kg
39.amy 樂謙8月21日 男
40.CarlyTKOmama (Parco)8月22日 男
41.Melissa (Michael Po)8月22日 男2.7kg
42.Kaheiboy家曦8月24日男2.32kg
43.kilam 瑩琳 8月25日 女 3.085kg
44.byychan 樂睎 8月26日 男 3.72kg
45.sara 穎瑤 8月26日 女 3.2kg
46.HelloKitty(Yuki)8月26日女3.585kg
47.CheriLee(Cheri) 8月28日 女 2.6kg
48.天天媽咪 Augustine(天天) 8月28日 男 3.72kg
49.車車 clarice (芷瑜)8月28日 女 2.81kg
50.ykwong8888 Chun Chun8月26日 男 2.95 kg
51.bullbull (Ryan-栢豪 ) 8月28日 男 3.5kg
52.Sammili(Jeremy Chiang)8月29日 男 3.03kg
53.jessjess 維記8月30日 男 3.575kg

合共 : 28男 , 25女

各位8月媽咪o既生日日期:

1月 -
2月 - 5日(CPY), 7日(yipyip), 16日(CheriLee)
3月 - 1日(靚靚媽媽), 4日(bean ma), 7日(jessjess)
-28日 (joanne)
4月 - 8 日(嵐嵐~艾菲)14日(sara),28日(bobo)
5月 - 19日 (becky)
6月 - 26日 (kayiu)
7月 - 17日(wawa)
8月 - 3日 (Jennice)
9月 - 4日(miffy), 16日(ykwong8888)
10月 - 7日(tam), 15日(pinky), 25日(kilam)
11月 - 26日(byychan)
12月 - 5 日(abc_abc=alice)24日(yanyan)

如有新加入既媽咪,請 PM 資料給我

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

男爵府

BOBO128,

Email to your office account, pls check.

大宅

各位
最近好忙呀!
維記而家成條滕咁 ,話佢兩句就打倒吞,向後行,一日最少要冷一次街,佢會自動羅對鞋提醒你,d褲頭仲係著在肚臍下,優極都跣落黎

大宅

miffy 寫道:
jess jess

我之前聽唔知邊條沐咀講話晚晚臨目訓敷eye mask, 我敷出油脂粒, 係咪一定要去美容院比人挑先得?

首先我想知你點解要晚晚敷?你又無眼紋,對眼又靚,咁勤力想電邊個傻佬

你d皮膚屬於敏感類,好多野都唔用得,介紹野比你用,又驚你用唔到,咁我又變埋「沐咀」
如果係初起,可以試下CDP Clarifying Serum,馬上停用含油份既eye care,希望有改善,如果久久去不掉,咁可能真係要去美容院比人挑。

另外,之前有媽咪提及MB eye care去到油脂粒,可參考呢度

大宅

之前d message都未睇,你地已開新頁啦!

babies,
我都想睇下靚愷恩張相,等瑤瑤可以睇下咩叫靚啊!
不如你e-mail晒d人啦!

miffy,
你"甘"細唔洗做eye mask啦!我都挑過脂肪粒,不過係去醫生度挑,仲俾個醫生串我,"得啦,你挑完可以去選港姐啦",真係頂佢唔順!

反而我生完bb後d皮膚真係越來越差,而家仲用緊暗瘡皮膚用既野,所以搽咩都無效!
不過我生女時皮膚就好好多!

pinky,
你終於返來啦!我地遲d又可以見面啦!

等待驗證會員

嘩!又甘快開左新板!! 好野

最近真係好鬼煩,我住5樓,但留下4樓同留上7樓都裝修,一日不停甘鑽,攪到我同寶寶都唔夠訓,中午時寶寶完全訓唔到覺,寶寶仲一聽到D鑽聲就好驚同大喊 :-( :-( ,我只好日日帶寶寶去公園.

男爵府

Sara,

我電郵左的相比你同一小部份的八月媽咪,因為我只有一小部份媽咪的電郵地址,如有其他媽咪想睇相的話,請 PM 我啦,唔好意思。

子爵府

Babies

睇到o的相啦,你好似搶鏡過愷恩喎! :-P :-P

[size=large]朗謙今日 14 個月大啦!!!!

首頁

尾頁

跳至