親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Used sg Ken:used whatsapp to book and communicate. Very efficient and nice. Paid 160. Highly recommended

Traders: room is not as good as i expected. It is small. Like a business hotel。. Buffet breakfast is good.nothing to eat other than hotel....

Malaysia legoland: very hot. Worth to go if u have young kids

Little big club :indoor playground . Ok consider it us indoor.

But johor is bit scary...like shenzhen. Might not go back. Sg is more safe

男爵府

回覆:ramuza 的帖子

Food in legoland is reasonable price.

男爵府

One good thing about traders:free wifi

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:Legoland -Sentosa (sg Ken)來回返來+traders

Traders is only hv the brand name but not convenience at all. I would rather recommend KSL resort which dont need to worry what to eat

Ksyy1018  agreed, and the safety is the most important  to consider.  發表於 13-8-6 14:32

男爵府

回覆:ccyin 的帖子

Yes i wont choose traders again.....but it is really next to kitty town

子爵府

O下?好細?我仲要住四天,三個大人+5診小童,已訂兩張床!
開頭都有想過訂KSL的,但係有人投訴過房間DIRTY...

男爵府

回覆:jemswin1 的帖子

One room? Impossible

子爵府

回覆 ramuza 的帖子

因我問過TRADERS,佢地的雙床房是每張4 x 6,即是有兩張雙人床,所以一定夠瞓,房間面積有360尺!到時上到酒店房如真係太細,就會book多一間,但真係唔想o羅,佢地的單人房都係收雙人價錢,好唔抵!

子爵府

另外請問你的行程怎樣?有去過市中心行街嗎?我第一天去到已是5:00,打算食佢地的dinner buffet,你有幫襯過嗎?第二晚因是星期一,我知ksl 附近有逢星期一開的夜市,所以星期一會出去市中心食晚飯和行超市。

男爵府

We tried to go out for dinner and took a taxi at 9pm. The driver wasnt very nice looked creepy...refused to charge by meter. And told us need to pay additional charge..... We only went to aeon jusco mall for dinner. Inside has secret recipe.

男爵府

We felt scared in malaysia so didnt go to night market

子爵府

是酒店代CALL的士嗎?車費幾多?那個JUSCO是否很大?我上網找過好似仲有間TESCO,好大的,有見過嗎?

男爵府

Yes. Called by hotel. The mall called aeon jusco .it has a supermarket and restaurants too. We didnt walk for too long as we are scared the taxi driver

子爵府

想不到酒店CALL的士也有這恐怖經歷!我在其他JM處找到新山司機的電話,到時會CALL他。

男爵府

jemswin1 發表於 13-8-6 12:35

是酒店代CALL的士嗎?車費幾多?那個JUSCO是否很大?我上網找過好似仲有間TESCO,好大 ...

我們剛回來, Traders 那邊除近 Kitty Land外, 週圍都好荒無, 我地同個包車司機 (華人响JB住) 傾計, 佢話宜家唔好住 Traders, 太新, 好多野未 develop 好, 週圍都無咩食. 最好住 KSL 方便, 商場乜都有, 相對安全d. 你仲要住 4 天, 有無得轉呀? Tesco 响 KSL Mall 入面. 我地搭的士都是包華人的士 (Mr. Goo's Dad) 來回 Legoland, & Kitty Land. 就係怕d 馬拉人亂黎。

男爵府

jemswin1 發表於 13-8-6 10:31
O下?好細?我仲要住四天,三個大人+5診小童,已訂兩張床!
開頭都有想過訂KSL的,但係有人投訴過房間DIRTY ...

KSL 不過不失啦. 有JM 教 request tower 2, 都ok.

子爵府

回覆 Ksyy1018 的帖子

啊~~因網上KSL好多劣評,所以初初是沒有考慮KSL,但是宜家看到很多JM住過,都話個位置差,攪到我心大心細想轉...,因我在官網訂,可以隨時取消的。

這次去新山是帶埋媽咪去玩,她不玩這兩個樂園,所以就選擇了最近樂園的TRADERS,這幾天只有我和老公+囝囝去玩,媽咪就留在酒店房玩“神來也麻雀”(所以酒店wifi我們非常重視-一定要有!),我們只在LUNCH TIME回來接媽咪一起食飯。

唉~我非常重視酒店的衛生,就是聽得太多KSL好多劣評所以才選新酒店-TRADERS,攪到我心大心細呀!
SORRY...我真係好容易俾人左右我的意見的,嗚嗚....

宜家都未聽過有JM說過TRADERS好說話.....

男爵府

jemswin1 發表於 13-8-6 15:39
回覆 Ksyy1018 的帖子

啊~~因網上KSL好多劣評,所以初初是沒有考慮KSL,但是宜家看到很多JM住過,都話個位 ...

其實响JB, KSL 算咁上下, Traders 因為新所以未有太多comments. 相反 KSL 因為多人住過, 梗有人好彩, 有人唔好彩. 如果帶埋 aunt 去就轉 KSL 啦, 多d野食, 又有街行, 雖然旺角feel d, 未必個個啱行. 但总好過 4日都無啖好食, 夜晚又怕治安唔好唔出街。另 KSL 有 freee wifi 架. 仲有如你有一晚是星期一, KSL 門口有 night market, 有好多野食. 我就 miss 左 lu.

男爵府

Traders is not as clean as i expected especially it opens recently... No carpet。。。。water dripping from showers to bathroom.....

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:jemswin1+發表於+13-8-6+15:39+回覆+

原帖由 Ksyy1018 於 13-08-06 發表
其實响JB, KSL 算咁上下, Traders 因為新所以未有太多comments. 相反 KSL 因為多人住過, 梗有人好彩, 有人 ...
我其中一晚係星期一,夜市逢星期一都有?希望可以一試地道野!

首頁

尾頁

跳至