自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有朋友呻下份工,返12小時,只得20mins食飯時間,覺得好唔人道。點之比人話佢「返皇宮啦!」、「出黎做野就唔好呻」、「有份工已經好好啦」、「唔捱得就辭職!」等等......其實食飯都係基本,你話比一小時食飯都唔滿意就話啫

水晶宮

好媽媽勳章

回覆:咁都比人話,究竟係邊個問題?

我初初出黎做野,派咗去遠既分店, 午飯啲同事話某某轉咗去近屋企既分店, 我只講咗句“咁好?”已經比人圍插

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

水晶宮

2018復活節勳章

我公司好耐前食飯得半個鐘,非人生活架

大宅

飲食業,都係網上既人,唔識既,講野係絕啲。

有時諗,其實係唔係大家對勞工剝削太習以為常,唔識得為自己爭取合理對待

侯爵府

有啲人鍾意做奴隸唔等於所有人都鍾意。有時我都係爭取自己應有的福利,俾人當怪物。佢地真係習慣左非人生活

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

得20分鐘真係少左啲,飲食業都有30分鐘

侯爵府

得20分鐘,講真有時凡位都凡左去啦

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

唉,有d人上網係聊交嗌的,唔好理佢地徙氣

珍珠宮

我試過食飯得五至十分鐘㗎

大宅

咁即係好多人連20分鍾都無

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

pekklek 發表於 13-8-7 19:05
有朋友呻下份工,返12小時,只得20mins食飯時間,覺得好唔人道。點之比人話佢「返皇宮啦!」、「出黎做野就 ...
下.......返9個鍾都應該好似有一個鐘食飯喎.... 得20mins......... 真係好唔人道...
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

廿分鐘又真係辛苦d

侯爵府

引用:飲食業,都係網上既人,唔識既,講野係絕啲

原帖由 pekklek 於 13-08-07 發表

有時諗,其實係唔係大家對勞工剝削太習以為常,唔識得為自己 ...
講嗰個可能係老闆級嘅人

男爵府

我試過無得食

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有朋友呻下份工,返12小時,只得20mins食飯

有朋友呻下份工,返12小時,只得20mins食飯時間,覺得好唔人道。點之比人話佢「返皇宮啦!」、「出黎做野就 ...

simple is the best~

伯爵府

可以搵過第二份

男爵府

你朋友呻得好正常...比著我呢份工實唔撈...

話佢果d人先有問題...問下佢地係咪唔使食飯先正常呀??

我已不顧安危, 誓死都一齊
看不起這個繁華盛世~~

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有朋友呻下份工,返12小時,只得20mins食飯

有時呻下都唔比真係好老土

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:飲食業,都係網上既人,唔識既,講野係絕啲

有時諗,其實係唔係大家對勞工剝削太習以為常,唔識得為自己 ...
上綱問意見, 唔好上心, 也就不會傷 心

首頁

尾頁

跳至