跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 頭仔出粒粒及有濃流出,怎算好?

BB 頭仔出粒粒及有濃流出,怎算好?

大宅

Re: BB 頭仔出粒粒及有濃流出,怎算好?

快D睇醫生,睇下係唔係頭泥所至.如果係頭泥好易攪.醫生會開藥水俾BB洗頭,& Oil荼頭仔.我B女就係有好多頭泥但無流濃,可能頭痕攪到成日扯頭髮.結果我將她變左光頭妹,跟了一段時間醫生指示,而家B女無事哪.希望你BB都快D好番啦.

複式洋房

多謝你意見,仔仔係光頭仔呀,之前都無事,唔知係咪哩兩日食蝦所止(因為我餵人奶),依家荼緊茶花籽油,希望BB快D好番,如果唔好會睇醫生

複式洋房

我嗰bb都有類似頭皮(白色一片片) 的物體, 唔知係咪頭泥. 請問有否方法消除?

大宅

係呀~係頭泥黎嫁.用晒醫生果d後,而家我都係用johnson's baby d沐浴露同她洗頭.勁好啊!keep住洗,頭泥無晒!妳可以試下,方法:用dd荼落頭仔度起泡後洗.當BB成熟D後,D頭油分泌就唔會再一舊舊嫁哪!(醫生講.)

大宅

yuking 寫道:
我嗰bb都有類似頭皮(白色一片片) 的物體, 唔知係咪頭泥. 請問有否方法消除?

我有時沖涼前會先幫囡囡塗d橄欖油係頭上面, 再等一陣等d頭泥冇咁實, 再用bb洗頭水幫佢按摩, 咁佢d頭髮乾左之後就會有好多好似頭皮咁既野, 然後就輕輕梳左佢或者掃走佢, 做多幾次真係乾淨好多, 加埋我依家日日洗頭都會直接落少少bb洗頭水幫佢按摩頭仔, 佢又舒服我又覺得乾淨!

首頁

尾頁

跳至