自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小朋友去完健康院驗眼, check 完話有四百幾度遠視, 寫咗紙10月去將軍澳醫院眼科再check詳細D, 想問究竟等去醫院check好定自己book去Poly驗眼好??

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

回覆 siuchu0808 的帖子

我覺得妳自己去出面驗一次先啦, 因為要配眼鏡就盡早配咗先, 唔洗浪費時間
我大囝3.5歲我自己出去驗到佢超深遠視同散光, 即時配眼鏡, 再排政府, 兩邊CHECK

子爵府

引用:小朋友去完健康院驗眼,+check+完話有四百幾

原帖由 siuchu0808 於 13-08-15 發表
小朋友去完健康院驗眼, check 完話有四百幾度遠視, 寫咗紙10月去將軍澳醫院眼科再check詳細D, 想問究竟等去 ...
八掛問下,健康院係咪冇用儀器就咁比D英文字母摭住一隻眼叫佢讀個字出黎咁樣check架,咁都可以check到4百幾近視?

大宅

我個囡剛去完健康院,只係話深得好快.又冇再跟進.怕佢有斜視.又求其check下.第二日我去左個私家check.因為兩隻眼唔同度數.所以以為有斜視,但有小小加菲貓眼.健康院都冇咁講.所以找個擔心找個私家安心些.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:小朋友去完健康院驗眼,+check+完話有四百幾

原帖由 siuchu0808 於 13-08-15 發表
小朋友去完健康院驗眼, check 完話有四百幾度遠視, 寫咗紙10月去將軍澳醫院眼科再check詳細D, 想問究竟等去 ...
我仔都三百幾度遠視!我地去理工驗,驗完自己去88配眼镜!

首頁

尾頁

跳至