烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

民房

邊度買到靚而且真既鱷魚肉?

thanks!

民房

Re: 邊度買到靚而且真既鱷魚肉?

我係大圍積信街那間大安藥材店買鱷魚肉湯包 $50一包,配好晒材料, for 4 peoples,加HK$20瘦肉,好香好正,一d腥味都冇,我諗係真,因個仔飲完咳好好多。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

真係要買可以去深水埗有間專賣泰國鱷魚肉乾(地舖)批發來架,地址我唔多記得.
<br><br>

大宅

最近我係余x生買!

大宅

我以前都係去深水埗合昌買乾既,唔知佢地有冇賣假貨?因為最近個調查好似得一個sample係係真!今日都電視都市閒情個中醫話濕同乾一樣,我唸濕既會少的假野!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

I buy @ BonBonBon.
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

吉之島都有,不過係濕貨...約五至六十元一包[約一磅]...應該係真掛

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

合昌係賣泰國鱷而且又係批發應該都唔假,我就係星加坡買返來(乾)我就知假果d冇咩"腥味",因為星加坡禁止係商場賣鱷乾因為d味太剌眼,如果買返來一d味都冇果d應該係假啦.
<br><br>

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fc2004668 寫道:
吉之島都有,不過係濕貨...約五至六十元一包[約一磅]...應該係真掛

我上次都係吉之島買左一包煲湯, 都OK, 煲湯好清甜, 呀仔呀女都飲左好多.

別墅

我仔仔次次咳得犀利我都會去"啟泰"買鱷魚肉1兩分3次, 叫去配埋d川貝等材料, 大約$1xx已煲到3次, 我覺得好方便!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題