少年成長

跳至

首頁

尾頁

洋房

兒子兩歲生日送咩禮物好?

我個仔兩歲生日啦﹐想問問各位媽咪應該送什麼有紀念性或有意義的禮物給佢啊?

複式洋房

Re: 兒子兩歲生日送咩禮物好?

Hi

錄低父母當日的祝福語(可以有埋映像)
or
買一份當日的報紙
一年一年儲存(錄像or 報紙)
當他18 ages 時送給他

大宅

有時唔一定係要買野比小朋友..
同佢出去玩.都可以係一份好好嘅禮物

男爵府

I hired a photograher to take some outdoor family photos on my baby's 2 years old birthday.

珍珠宮

寄一張生日card 比佢,留番佢大個仔比佢自己拆 :mrgreen:
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

洋房

首先多謝各位媽媽。
想到明天就將是我個仔的兩歲生日﹐自己都覺得好感動。佢出生個日的情景仲記憶猶新﹐卻原來已經是兩年前的事了。每天陪住佢﹐睇著佢一點一滴的學識好多o野﹐但總覺得自己做的還遠遠不夠。

伯爵府

魅力王子

u are good mami~your son have u aready happiness!
秉洋媽媽 寫道:
首先多謝各位媽媽。
想到明天就將是我個仔的兩歲生日﹐自己都覺得好感動。佢出生個日的情景仲記憶猶新﹐卻原來已經是兩年前的事了。每天陪住佢﹐睇著佢一點一滴的學識好多o野﹐但總覺得自己做的還遠遠不夠。

侯爵府

好媽媽勳章

好有意思啊......
等我個仔出年3歲生日都試下先.....
webjen 寫道:
寄一張生日card 比佢,留番佢大個仔比佢自己拆 :mrgreen:

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

Very interesting & very good idea

webjen 寫道:

珍珠宮

elysemama & 子峰mama
我囡 1 歲個年,我買左張生日 card,用阿囡嘜頭o既郵票,係佢生日正日寄出張 card,依家張 card 仲未拆 入面雖然只係寫左簡單o既祝福句,但係卻有 mama o既心思 :mrgreen:
2歲生日我地去左 disney,我無買生日 card,希望下年 3 歲,我早 d 準備,以後年年都有啦
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

Hi, webjen,

Tomorrow is my daughter's birthday. If I want the date chop is 13/Dec, shall I send it out today or tomorrow. I will go to buy in lunch hour.

Hope you don't mind I copy your idea. I hope I do remember do the same thing every year (write down my feeling towards her that whole year) and pass her 1 time when she reaches 12 or 18 years old.

We will go to Disneyland this Sunday for her birthday, too. Did your daughter enjoy that day?

珍珠宮

elysemama
預祝你囡囡生日快樂
我囡 2 歲生日去 disney 佢好開心呀,你囡囡都會玩得好開心姐
如果你 meet 到收郵件o既時間,咁聽日寄就係聽日 date chop 如果想一定係聽日 date chop,去郵局係有呢個 service,比 $ (大約幾蚊) 咁就會 chop 封信先

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至