意見反饋
義工

家事百科 今日: 0|主題: 36866

全屋裝修/維修

大宅

國民生產總值:1021

全屋裝修/維修

有無媽媽知道or岩岩裝修完
如果想全屋裝修大約要幾$$(唔計家俬)
由其是:
整天花
鋪地磚
鋪牆磚
整地台
牆身油油
換喉

最好可以分開列明同埋講埋間屋有幾大!thanks!

因為想買樓所以計緊數,諗住先留起裝修錢,淨番既用黎做首期or要再儲錢延後買=__=

男爵府

國民生產總值:9610

Re: 全屋裝修/維修

我上年同C6買左個二手間單位後, 四圍問朋友搵裝修。後來有個朋友講我知, 佢間屋搵左幾個師傅格價, 貪平揀左最低價果個, 點知之後真係「將貨就價」, 唔到半年就要搵人返執,計落貴左一大截之外, 仲要搵地方暫住, 好鬼麻煩。於是我托另一個朋友搵左個師傅,本來見佢咁後生, 都有啲驚, 但佢又好好喎, 幫我提左唔少意見, 而且價錢好合理, 好似我本來想將個房度牆改出一呎就番個櫃, 但佢就好老實咁我講話咁做好貴, 建議我寧願改櫃, 會平好多...... 我而家都未見到有咩唔妥, 好滿意, 好靚, 完全唔似十幾年樓齡的樓。師傅仲同我講, 話如果發現有啲唔滿意地方, 歡迎隨時call佢, 免費執返正。so far我而家都好滿意,未見到有咩唔妥。

不過要提醒你地一樣野, 裝修時期真係要親力親為, 要keep住看進度, 萬一有咩出錯都可以即刻改。

大宅

國民生產總值:1021

咁你整左d咩整左幾錢呀?
唉!我而家好煩呀~
唔知係唔係因為我係買平價樓呢
d 經紀竟然完全無call過我睇樓
最後問到中原睇左幾間咋~
第一次買樓咩都唔識...用錢又要計住計住....就煩死...

男爵府

價錢方便其實要視乎你要求裝修程度,
你可以打比佢講吓你要求什樣裝修計一計,

民房

國民生產總值:7

我好耐無上黎喇!!
其實我覺得搵裝修師傅最緊要係老實囉!!好難講邊個先係最好個喎.....
咪就好似搵老公咁囉,你都唔知佢係咪最好架, ,hehe
不過我係覺得, 免費報價, 試下都無妨呀. 聽多D意見呀嘛

我剛於11月裝修,係搵Q4介紹師傅裝修, ,佢真係ok嫁∼都好老實&啱嘴型,哈哈!! (我個人認為咋....)
我係好鬼好擔心, 不過而家啱啱都搞掂左!我好滿意啊, 好靚, 未見到有咩唔妥。
希望你快d攪掂喇!!

男爵府

hi..bbwei..返來了..
..你已經搞了咁多野, 真係好叻wor,
聽了你搞掂左, 我直頭放心晒!

男爵府

國民生產總值:5381

pls pm the details for me
hihi

男爵府

Dear phoophoo,
pls check pm and good wish u..
Q4

民房

國民生產總值:6

妳好,我都識一個朋友做裝修的,上年我屋企裝修都係搵佢,手工幾好,價錢合理,交樓又準時,佢都係住大埔的,我全屋大修,太約12萬左右,但你唔做電,10萬樓下應該可以.如果有需要可以介紹給妳.

大宅

國民生產總值:3082

好媽媽勳章

gigi1972218,

Please pm info to me. Thank you.

acpeanuts

民房

國民生產總值:6

我已經send咗聯絡方法比妳,自己睇吓啦啦
有問題可以再問我.

大宅

國民生產總值:1837

我都認識有一個裝修帥傅, 手工好好, 又係免費報價, 我自己, 媽媽同個朋友都係搵佢, 佢份人都好nice, 如果有興趣, 可以pm 資料比你們.

洋房

國民生產總值:88

剛剛先註冊, 點解又好耐無上黎呢? 又無咩發表過, 同其他會員又好似咁熟既? 我就真係好耐無上黎喇

bbwei 寫道:
我好耐無上黎喇!!
其實我覺得搵裝修師傅最緊要係老實囉!!好難講邊個先係最好個喎.....
咪就好似搵老公咁囉,你都唔知佢係咪最好架, ,hehe
不過我係覺得, 免費報價, 試下都無妨呀. 聽多D意見呀嘛

我剛於11月裝修,係搵Q4介紹師傅裝修, ,佢真係ok嫁∼都好老實&啱嘴型,哈哈!! (我個人認為咋....)
我係好鬼好擔心, 不過而家啱啱都搞掂左!我好滿意啊, 好靚, 未見到有咩唔妥。
希望你快d攪掂喇!!

大宅

國民生產總值:3933

我都想講,假得好耐要

大宅

國民生產總值:1510

:mrgreen: 咁係咪... 自編自導自演?

我年中全屋裝完修, 搵咗幾間公司報價, 好似買六合彩咁, 最後好采都順順利利, 真係有需要pm資料比你.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.