自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

我們憤怒了!

實在不能再容忍內地人入侵我們香港,剝削,侵奪我們的福利。香港納稅人的錢絕不能濫用。
我們要齊起來告訴中國和香港的領導人,[size=x-large]我們憤怒了!

大宅

Re: 我們憤怒了!

從未發現過有任何一個大陸人會理人感受喎, 你有你嘈佢有佢行.....算吧啦!!!!! 文化唔同~~~

別墅

告訴領導人我們憤怒了.......但有什麼用??!
香港係咁,我地亦不是第一次出聲,真係心淡!!!
交稅..................一定預埋你.
外傭問題............自己攪掂.
小孩被外傭虐待...冇證據.
大肚婆...............人地冇做產驗,所以緊急d.
社會福利同津貼...佢地父母冇經濟能力,津貼要多d.
住屋..................香港人要排隊,中國同胞因初到貴境冇地方落腳,所以可特快派屋.
遊行.................外傭遊行就加薪,我地遊行只希望收緊政策或正視問題就冇人理.
唉~多到唔識講...........

大宅

唉!投訴接受,態度照舊。死心啦!死心啦!

民房

[size=large]議而不決, 決而不行!

侯爵府

政府擺明放人落黎生,又擺明要納稅人養埋佢哋。如果政府向有錢佬開刀,又驚佢哋走,睇死d中產同d納稅人走吾到麻。你咪嬲囉 ,你咪鬧囉 ,總之你納稅就得喇。
該用戶已被刪除

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bb1 寫道:
大肚婆...............人地冇做產驗,所以緊急d.
住屋..................香港人要排隊,中國同胞因初到貴境冇地方落腳,所以可特快派屋.
遊行.................外傭遊行就加薪,我地遊行只希望收緊政策或正視問題就冇人理.

:-( :-( :-(

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔.... 留番啖氣暖肚好過啦
儍雞媽咪 寫道:
絕對認同!!

[quote]
bblovema 寫道:
唉!投訴接受,態度照舊。死心啦!死心啦!
[/quote]

男爵府

就這樣默契承受
默默忍受嗎

別墅

唔好意思....突然間比政府攪到我癡起唔知邊條筋,想唱番一首舊歌....

冰封的心
曲:M/T 詞:陳嘉國

過往熱愛 似個電流
燙熱我令 我感自豪
你與我 我與你愛盡流露
愛發熱線 現斷了電流
你份愛 已經發售
我變凍 我變凍 我極難受
心已死 心已死 今血管都變靜
心結冰心結冰 一切都結冰
用太陽去解凍
但太陽似沒有對策 我體溫已失蹤
用太陽去解凍
但太陽似沒有對策 我體溫已失蹤

:-( :-( :-( 香港人心已死,就因呢個香港政府毫無對策....
以往我會好自豪,聲音暸地講...."我愛香港!!!"
但今時今日我真係air都唔敢air,因為政府唔會幫我地.....我為港人感到悲憤,同時更講唔出口"我愛....????" :-( :-( :-(

男爵府

真係越講越心灰意冷..... 唉!!!!

bb1 寫道:

民房

---> 城市論壇 - 內地孕婦來港產子問題<---

不如大家媽咪入去報名發言丫!

複式洋房

我睇新聞話政府要研究一下, 係香港出生的內地小朋友, 留返係香港成長, 就業的比例有幾多, 對香港的影響貢獻有幾多......聽完之後, 我覺得佢真係

男爵府

好媽媽勳章

我們憤怒了!

大宅

大宅

"我睇新聞話政府要研究一下, 係香港出生的內地小朋友, 留返係香港成長, 就業的比例有幾多, 對香港的影響貢獻有幾多..."

真係睇到把幾火! 果個李少光十幾廿萬一個月,但係mug都唔做,淨係話"研究", 其實即係等運到!! 等得到"研究"黎香港已經淪陷啦 果班政府高官後知後覺,唔做唔覺 香港遲早玩完 :-(

男爵府

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至