嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

袁詠儀BB飲o既森永奶妢

有報導話見袁詠儀係City super 買既森永奶粉要4百既蚊, 罐上個公仔係有個媽媽抱住個BB的, 乜森永有哩種奶粉既咩, 有無媽咪知道呀.

MINNIE

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 袁詠儀BB飲o既森永奶妢

好似係低敏的.

於 citisuper 買真係 on 居, 但都冇計, 佢地乜都冇, 只係有錢, kekeke

大宅

我今日走去city super 睇, confirm係有哩隻奶粉的, 價錢係420蚊, 叫x基酸奶粉. 有d人話哩隻係天才奶粉. 呀....哩到有無媽咪俾哩隻奶粉bb食呢?

大宅

如果四百幾蚊一罐奶粉就做到天才...咁d有錢人仔女一定唔會係白痴...
Minniechung 寫道:
我今日走去city super 睇, confirm係有哩隻奶粉的, 價錢係420蚊, 叫x基酸奶粉. 有d人話哩隻係天才奶粉. 呀....哩到有無媽咪俾哩隻奶粉bb食呢?

http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

兒科醫生:無咩特別
4隻日本奶粉的包裝上列出的成份,差不多都是一樣,兒科醫生李家仁看過後表示:[我都知好多人轉買日本奶粉,但從成份表睇唔出有咩特別.
如果bb有便秘,都係先試下開希d奶先,唔得再轉其他牌子奶粉.
至於食左聰明d,若講的是DHA,其實現時隻隻奶粉都有DHA,我亦唔信食左就會聰明.
又例如話接近母乳,每隻奶奶都想盡量做到,但無一隻可以做到百份百.]
他的結論是[唔使特登買日本奶粉,只要BB食左適應到就得]

[size=x-large]呢段野我係睇忽週裡面所講,我覺得講得幾啱

複式洋房

複式洋房

咁食左係咪係係聰明d先

大宅

If 食左係咪係聰明d先 ,都唔係E + 知呢? 但我E + 知道係,如果比我個囝食$4XX 的奶粉,我一定破產!
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

洋房

叫森永Morinage Peptide, 成$420 ar.

子爵府

$420??????????可能李麗珊個b係食呢隻奶粉..如果唔係点用400萬

男爵府

有錢人果然係唔同

大宅

唔知日本賣幾多錢呢, 等我去日本時睇下先.

男爵府

最愛=貓仔 寫道:
如果四百幾蚊一罐奶粉就做到天才...咁d有錢人仔女一定唔會係白痴...
[quote]
Minniechung 寫道:
[/quote]

大宅

乜李麗珊唔係餵母乳咩? ?-(

複式洋房

is it true

男爵府

$420???!!!! 傻傻地 ?-(

伯爵府

佢地傻架~如果食左就一定聰明d,咁,我估係人都會去買la~

男爵府

有錢真係無蠢人?????
有錢食貴奶粉就會變得聰明?????
有科學根據嗎??
我都認同, 真係有錢人果然不同.

[quote]
bobleon 寫道:
有錢人果然係唔同

等待驗證會員

太貴啦...一般人食唔起

子爵府

..$420奶粉都買..個亞媽都傻, 亞仔食咗都唔會聰明啦

首頁

尾頁

跳至