自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

唉...而家咁既環境, 真係唔想生阿 b 出來

唉...而家咁既環境, 真係唔想生阿 b 出來
如果唔係阿 b 已經成 5 個月
我會選擇落左佢
生佢出來只會害左佢....
5 個月大點落呀?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 唉...而家咁既環境, 真係唔想生阿 b 出來

我而家都唔想呀, 但我而家31週幾啦, 我咪仲大個你 :-( :-( 不如我地送比曾司長呀, 唔洗怕無飯開呀ma
[img][/img][img align=left

洋房

milkbear23 寫道:
我而家都唔想呀, 但我而家31週幾啦, 我咪仲大個你 :-( :-( 不如我地送比曾司長呀, 唔洗怕無飯開呀ma

唉....一齊 :-( :-( :-( :-( :-(
我同老公都好想有自己 bb
但真係唔想害左佢一世......
我地班香港媽咪可以點做呀?
唔通真係要睇住自己個 bb 自小係個唔講道理, 無道德觀念, 鼓吹好食懶飛.....仲有好多.....的社會到掙扎嗎?
何況而家佢未出世, 就已經要日日提心吊擔,
驚 bb 唔可以平安出世.....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

不如我地學反d大陸雞呀~~
我同老公都想, 不過早左一年比預其.
我地攞去比曾司長嚇下佢都好呀~~
仲要得閒去整估下d大陸雞, 係醫院仲要講d野嚇下佢地(不過可能佢個膽仲大過我地)

[img][/img][img align=left

民房

妳地兩個唔好錦啦, 當初我老公生意失敗時我有左, 我好驚養唔掂, 佢諗都唔諗就話一定要生, 因為我地冇權握剎一條小生命嘅來臨。
錦佢咪執左間公司出嚟打工, 仲爭住幫手湊女潻, 一放工就返工企, 街都唔去, 話掛住個女喎。
其實好多野要發生左至知會點架, 我e+都唔錯吖!!!
唔駛驚, 只要齊整一家人萬大事唔怕嫁。

男爵府

別墅

2019勳章

再長遠一點:

若果連我地香港人都唔生仔, 可以想像將來就是這些內地人港生子女來管治香港和貢獻香港, 老化了的本地人口就由這些內地人港生子女供養 (前提是香港福利政策不變或者變得更好)

........因果循環呀老友

首頁

尾頁

跳至