跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

喂人奶既媽媽, 你地會吾會成日肚餓?

我係全人奶埋身喂阿b, 吾知點解成日都肚餓, 係未喂人奶會係咁架??

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 喂人奶既媽媽, 你地會吾會成日肚餓?

me 2, 梗係會啦~一個人食兩個人的份量

大宅

好媽媽勳章

咁, 係未會快啲收身呀!!!?

大宅

我都係全人奶埋身餵BB架...
我下午唔會特別肚餓...但係一到夜晚就好餓啦"....

想問一下你BB增磅情況如何呀??
我囡囡DAY 16個時比出世重左0.265KG....比出院個時就重左0.365KG....

大宅

好媽媽勳章

我囡囡出世重3.545KG,收左水重3.37KG,day10重3.57KG,下星期四再去健康院覆珍,希望到時有4KG以上喇!!!

男爵府

會呀

別墅

me too, i always feel hungry...

別墅

而我就埋身餵人奶,每日大概補一餐奶粉+一餐全奶粉,我之前早午晚都食飯,份量等於未有bb時1陪有多,自己都有d驚,就算近呢個星期開始午晚先食飯,份量少咗,都唔覺經常見肚餓 話時話人地講餵人奶收身快,但我生完到今日剛1個月都只輕咗12磅(生完第2星期時磅到而家一樣)點解唔似其他媽媽咁見效嘅 不過埋身餵人奶真係冇咩自己時間,所以好少做產後運動 你地成績又點呀 過兩招比我啦 :-( :-(

複式洋房

我都係, 以前食1/3碗飯, 依家食一碗。 我老公都scare一跳

大宅

me too!! 仲要加埋下午茶同消夜 雖然我生完一星期後已經返番去原來的體重, 但再咁食落去會唔會重肥過陀住 bb 個時

sipmak 寫道:
我都係, 以前食1/3碗飯, 依家食一碗。 我老公都scare一跳

首頁

尾頁

跳至