自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

急問!!有冇mummy買了旅遊會藉?

急問!!有冇mummy買了旅遊會藉? :-(
前年在QVC買了RCI的旅遊會藉,因為冇用到,所以沒有再交管理費。今日上了一間emperor club的公司,話我不能放棄旅遊會藉,因簽了合約,仍要給13年管理費,要13萬!
有case係沒有付管理費而被追至小額法庭!
是否屬實?WHAT CAN I DO? :-(
Please help!
[img align=right][/img]

男爵府

Re: 急問!!有冇mummy買了旅遊會藉?

You have better came to consumer council to seek advise. This Council can teach you how do.

侯爵府

好媽媽勳章

any more suggestion?
[img align=right][/img]

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

香港有一間agency代客人賣會籍,唔記得係收賣價既幾多個%,賣左佢就唔使再交管理費啦,我有個朋友年中都賣左個rci既會籍,我諗除左d個方法無其他喇,因為簽左約真係好麻煩。

這世上有個不變道理,那就是耶穌愛您

大宅

yanfaifai,

只可把它賣掉, 因你已簽合約一段日子, 即你是同意合同, 現你只不過是冇用到.
emperor club有法律上知識保護自己, 我有朋友後悔買會藉上小額法庭, 最後都是我朋友自己摓訂了事, 損失幾萬元.

首頁

尾頁

跳至