產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

私家醫院生BB, 浸會醫院比法國醫院, 邊間好D?

我係第一次做媽咪, 無咩經驗, 唸住明年到私家醫院生BB, 醫生話而家要BOOK位, 因為好FULL, 我唔知選擇 "浸會醫院"好D? 定係 "法國醫院"好D?

唔該大家比D意見!!!

複式洋房

Re: 私家醫院生BB, 浸會醫院比法國醫院, 邊間好D?

我11月18日就係STH生BB, 我覺得間醫院都OK啦, 但有d姑娘好惡死. :evil:

大宅

我一直想book浸會都book唔到 :-( :-(
因為上次個fd係法國生我去探佢見到,見到d姑娘惡到飛起,到我自己打去問有無床位,姑娘d態度都好差~

anyway我都只係book到法國

民房

0禁有無人係浸會生過呀!
因醫生吹我book位lar,比D意見ar

洋房

其實法國同浸會都ok架.....
不過浸會就會full d, 因為好似話係全港no. 2 full 架醫院, 而no. 1就係qe 啦.....!!!
我都係第一次做mummy, but我都book 左法國, 因為我起個度出"細"架.....而且佢都近我home......

別墅

我DR都話浸會好FULL架,但法國就限額分配,SO無咁FULL囉~! 我20/12去法國生呀,生完比個報告你呀~!

複式洋房

我10月係法國生完,我覺得ok喎!!好多人都話法國D姑娘惡,我又唔覺囉,都好有禮貌同心機呀...我睇都係D姑娘心情好唔好啦!唔通浸會就個個姑娘都一定好咩!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

我在bk呢度見到d媽咪話法國好多大6人. 而我自己睇開個私家醫生在法國同其他一兩間醫院有掛單, 佢都話唔好諗在法國生, 因為環境唔多好. 所以如果book到浸會, 我會prefer浸會多於法國.

大宅

agree, nurse is OK, some are very kind !

Cat-Thin 寫道:
我10月係法國生完,我覺得ok喎!!好多人都話法國D姑娘惡,我又唔覺囉,都好有禮貌同心機呀...我睇都係D姑娘心情好唔好啦!唔通浸會就個個姑娘都一定好咩!!

民房

congratulation to u first.
唔該晒,就等你個report啦
maggie_be 寫道:
我DR都話浸會好FULL架,但法國就限額分配,SO無咁FULL囉~! 我20/12去法國生呀,生完比個報告你呀~!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

有個敎毋乳餵哺年紀較大的姑娘很惡, 會大聲駡人的, 自尊心強 d 都頂唔順, 識就唔洗你敎啦, 反而公立醫院的姑娘和友善很多

別墅

我今日返咗HOME啦,法國無你哋講得咁差喎,相反,VERY GOOD 呀,我都打去問咗有無位先,佢哋都好有禮貌咁解答的,仲叫我唔洗夜晚入院,會計多一日$的,早上入就得啦,我住院期間每個人都好好呀,D亞姐都好好呀,就算D大6人都唔會好似政府果D咁衰,佢哋都唔係好嘈呀,同埋都唔FULL,我都係住大房咋,幾日來都無見過D唔禮貌的人,D NURSE仲會同你有講有笑添,都唔覺自己係病人,而家新裝修完好靚架,同埋雖然係市區,但聽唔到街外D嘈雜聱,真係唔錯架~!

民房

恭喜晒,

原來您已經有2個仔仔, 好犀利呀, 佢地好似樣, 好可愛!!!

:-P

聽您講完, 都覺得法國好似唔錯...唔該晒呀.....

首頁

尾頁

跳至