夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓

愛~~~有限期

我一向都唔相信有白頭到老
我結左婚快4年了,但依家大家相處好似仇人咁
打個電話問去左邊都發脾氣,唔係佢一個人係咁
而係我自己都係,聽到佢把聲都好"炆"
身邊既人都睇得出佢無以前對我咁好,做乜
野都唔再放我係心到...我總覺得快到期了~~~
諗返當初因為佢太愛我,感動到我嫁比佢同
佢生bb,原來一結左婚真係兩回事 :-|
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

Re: 愛~~~有限期

唯有愛自己, 愛小朋友, 愛錢紙
有捨必有得 有得必有失

子爵府

畀面勳章

咁係咪應該落d野保鮮呢~~~ :mrgreen:

複式洋房

全中呀..完全讚成呀!!!!!
kcpak 寫道:
我一向都唔相信有白頭到老
我結左婚快4年了,但依家大家相處好似仇人咁
打個電話問去左邊都發脾氣,唔係佢一個人係咁
而係我自己都係,聽到佢把聲都好"炆"
身邊既人都睇得出佢無以前對我咁好,做乜
野都唔再放我係心到...我總覺得快到期了~~~
諗返當初因為佢太愛我,感動到我嫁比佢同
佢生bb,原來一結左婚真係兩回事 :-|

民房

我認同,love 要保持fresh,但我同佢3years,but出現問題, :-( :-( 我一個人走在出去,佢無FOUND 我.

別墅

我都結了婚10年, 我覺得如果當中係有問題發生(不論心理生理)都要唔好怕老土, 坦白地傾清楚先至最緊要, 你唔聲佢唔又聲, 問題的結就愈來愈緊解不開了!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

有試過.....好多次
佢只會覺得我煩,又講呢d野,佢成日話結左婚就係咁
跟住就開始發脾氣話唔駛搵食咩,仲比多d野佢煩....
好似早排我,囝,同個囡,,三個一齊病左,我好辛苦...
頂唔順打比佢,佢係新屋裝修緊,我話比佢知我好
唔舒服,頂唔順啦.....佢話我:咁點呀,,係咪唔搬啦~~
你覺得我仲有咩好同佢講 :-|
君瑤媽 寫道:
我都結了婚10年, 我覺得如果當中係有問題發生(不論心理生理)都要唔好怕老土, 坦白地傾清楚先至最緊要, 你唔聲佢唔又聲, 問題的結就愈來愈緊解不開了!
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

子爵府

其實你先生會唔會做野太辛苦....又或者你太過依賴佢咩都要問佢(個人禁唸)....另外你是不是已有2個小朋友(有時為了照顧他們而忽略了他....我以前結了婚初期我咩都問去(初時又剛新屋入伙無論佢返緊工或是放假).....之後我見佢成日個樣好似包公上身禁...有日我忍唔住咪問佢你係唔係好唔鍾意我阿成日黑口黑面...之後佢咪將公司壓力加埋我又成日煩佢....佢話放假點煩都得...返工就咪啦 :-( :-( :-( (跟住我地就互相遷就有咩唔開心就拿出來互相講lor....2年後我地就生jor個好可愛的寶貝女兒啦...)

子爵府

kcpak 寫道:
有試過.....好多次
佢只會覺得我煩,又講呢d野,佢成日話結左婚就係咁
跟住就開始發脾氣話唔駛搵食咩,仲比多d野佢煩....
好似早排我,囝,同個囡,,三個一齊病左,我好辛苦...
頂唔順打比佢,佢係新屋裝修緊,我話比佢知我好
唔舒服,頂唔順啦.....佢話我:咁點呀,,係咪唔搬啦~~
你覺得我仲有咩好同佢講 :-| [quote]
君瑤媽 寫道:
[/quote]

佢唔同你傾的話..你就試一下佢下次問你野事問一句答一句講完就行轉背(也可以試一下無聲抗議..到時佢又話你煩時..你咪問返佢...你到底想點?唔出聲又煩出聲又話煩)..不過千萬唔好亂講野(什麼離婚阿一律唔好講出口阿....唔好衝動)...d小朋友種細有事慢慢傾...佢有唔係有第三者所以唔好破壞雙方感情...

男爵府

畀面勳章

又唔可以話有冇限期既, 但感情既野一定要雙方努力維繫, 是但一方唔合作都會有問題...

大宅

前日
努力考到UMPIRE

子爵府

好媽媽勳章

其實係咪變左心...就唔可以改善大家既關係...

[url=http://lilypie.com][img]

洋房

其實做得夫妻係緣,,有時夫妻間唔好有咁多計較,?著,,樣樣事都睇開D,每個人思想睇的聽的都唔同,唔好用自己把尺去度人,要學識體諒對方,煩事多從對方角度想想...大家同等地都須要付出,只要有愛存在

~~愛係無限期~~
ling

複式洋房

我同我老公已經開開心心咁度過左12週年喇...
我都覺得愛係冇限期...
雖然生活平淡... 但祇要有愛... 都會覺得月週開心... 覺得幸福!!

大宅

我同老公11年la, 已經係好平淡, 說話多1句都唔講, 唔鐘意同我出街, 出親街都黑口黑臉

複式洋房

君瑤媽 寫道:

我同我老公都相處咗15年, 講真真係有問題, 但係一個去面對, 一個去逃避, 咁可以點呢? 我都想面對去解決, 但係老公就唔願講, 咁係唔係要自己一個人了斷呢??????

複式洋房

我同老公結婚6年,4年前我哋感情仲好好.但4年後生咗bb開始大家就好多磨擦.經常為bb而唉交.試過好幾次佢仲打爛晒bb床同bb車.全屋嘢都打爛晒.更離譜就係bb兩個月大時.我同佢因為bb喊佢發火.我為咗bb同佢嘈得好利害.佢一手扯住bb心口件衫來威脅我話要掉死bb掉佢落街.佢好似失咗理智咁.最近,我好心叫佢返屋企打機.佢就好似顛咗咁,話我叫佢打機.就係因為咁我哋又再嘈得好利害.,因為每次唉交佢都好似顛咗一.反應好大.所以bb每次都會比佢嚇親.就係因為咁我好嬲我當時中佢快d去死.佢就玩自殺要跳樓.我對佢愈來愈反感.我覺得佢係一個精神病患者.有燥狂病.我現在好似有 個計時炸蛋係身邊

大宅

睇到你話了斷,你唔好咁灰,我覺得二公婆耐咗都會有問題,除咗係大家愛上第二個人先至無得搞,其他都有得搞,千其唔好做儍事,唔好為咗男人就無咗自己,唔抵喎,呢個世界有好多野要你珍惜架,冷靜D就有路行架
b咕 寫道:
[quote]
君瑤媽 寫道:

我同我老公都相處咗15年, 講真真係有問題, 但係一個去面對, 一個去逃避, 咁可以點呢? 我都想面對去解決, 但係老公就唔願講, 咁係唔係要自己一個人了斷呢??????[/quote]

公爵府

其實我並唔相信愛係有限期,我只相信大家識唔識得珍惜對方,如果大家都會珍惜彼此...無倫係10年...20年或一生一世都一樣會好開心

樓主,

其實我諗你應該同你老公講清楚你o既底線

別墅

我倆已22年了, 現在仍好像新婚一樣,經常拍拖、外出旅行及維持二人相處的時間. 雖然期間我都想過偷食,亦都偷過, 但這些並沒有影響我們的感情. 我相信當中的要素是:
1. 願意為對方無條件付出.
2. 視對方為自己身體的一部份.
3. 在情感上要相連, 不單明白對方感受, 更要感受她的感受.
4. 對她的感受作出適當的回應.
若大家都能盡力去做, 我相信愛是沒有限期的.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5