跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

知道係 仔仔 or 女女 未呀??

我有個朋友, 佢2胎都係10weeks 就照超聲波知道係女仔嘞,
佢話個dr 告訴佢,
其實10weeks 啱位就可以照到,
but 有d 唔啱位就4個月都照唔到...
(我好心急呀!!!! :))

你地知道係仔仔 or 女女未呀?
如果知, 用咩方法知呀? (照聲波/ 抽x毛...)

如果而家未知, 記住第時一知道就上來分享下啦!!

複式洋房

Re: 知道係 仔仔 or 女女 未呀??

Hi,

I know it already, It's a boy! I saw a stick in his middle lower part. My husband v. happy like crazy!
It so big there, honestly........ blind can c! HAHA!
Super...... Jur

J.C.

洋房

我上次10w照唔到, 醫生話要16w才照到

大宅

kissmebb,

HAHA... 咁開心?!
咁你係咪照普通超聲波果時見到架? 幾多周時知道架?

係DR 教你睇 定你地自己偷偷睇到呀?

大宅

alicew 寫道:
我上次10w照唔到, 醫生話要16w才照到

希望你快D知道啦!!
我下星期5先去見醫生呀, 好心急想知道呢!!!

大宅

我都未照啊?因為我今日啱啱13週,唸住遲少少先照,免得照唔到又要多次,對BB冇咁好!

大宅

eneri 寫道:
我都未照啊?因為我今日啱啱13週,唸住遲少少先照,免得照唔到又要多次,對BB冇咁好!

乜唔係做定期檢查嘅時候順便睇下照唔照到架咩?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

12週當日我去照pwh oscar, 個醫生有主動話我地知, 我唸要睇下當時亞b的姿勢啱, 佢先講, 不過佢都加左句7成準la

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

好媽媽勳章

ILoveTeddy,

醫生說 "應該係仔黎wor" 我老公仲口快快話"gum 快睇到?"
醫生即刻補充話"7成準la" , 我唸姿勢要啱, 醫生有把握, 應該會講 :-P

大宅

唔知我黎緊星期2 (11w6d)照唔照到呢??今次第2胎...希望係囡~不過如果係囝都開心~只要健健康康就開心喇~

洋房

我前日照完(第四次照)...醫生話七成係仔..我老公一直口個句就話仔,女都冇所謂,但一聽到醫生話係仔,笑到見牙唔見眼!

大宅

我仲有4日去照嘞....
好心急呀!!!! 好興奮呀....haha
該用戶已被刪除

大宅

Brian'Mother 寫道:
我上星期去pwh照u/s,當時11w2,姑娘只係問我上一個係仔還是女,我答佢係仔,三歲, 跟住佢笑笑口話:'禁就好啦"

咁點解你唔追問佢係咪即係"女"呀?
佢咁神秘? 係咪有d醫生真係特登唔會咁早講比媽媽知性別嘅呢?
該用戶已被刪除

大宅

咁我估佢照到係女架嘞, 不過太早唔敢肯定住, 所以又唔講啫...haha
咁你地係咪想追個女呀?

珍珠宮

我12weeks時去做oscar test都照唔到係仔定女, 醫生話睇吓下次照唔照到 :lol:

唔知你地覺唔覺d老公個個都係咁, 未照到果陣就話仔女都無所謂, 照到係女都話無所謂, 但係一照到係仔就開心都不得了, 如果照到係女又會唔會好似照到仔咁開心呢??
該用戶已被刪除

首頁
12345...10

尾頁

跳至