母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

環保乳墊 / 即棄乳墊?

hello,我係0702準媽咪,會餵人奶架!而家諗緊買環保乳墊 or 即棄乳墊好.我想餵人奶一年,係咪長遠都係環保乳墊會平 d?同埋我都想環保 d...

如果用洗得既乳墊,要買定幾多對?同埋有冇 recommendations?邊隻好用?Thank you!

大宅

Re: 環保乳墊 / 即棄乳墊?

我餵左9個幾月,只係頭5個月用乳墊咋,因為阿b一開始食糊/粥就少左奶,唔會漏出黎lu

環保乳墊我用nuk(荷花買),一兩對夠的了
即棄用pigeon/medela,用完一盒先買第二盒,我就係一開始雄心壯志地稔住餵好耐,買左成10盒大的pigeon同幾盒medela,而加唔駛用,仲有成5/6盒等朋友大肚時送出

大宅

Thank you, Nail!

有人話環保乳墊好難洗得乾淨,nuk既會唔會?另外 nuk 既環保乳墊可以响邊度買,同埋幾多錢?我只係响 mothercare 見過 avent 既,so far 未見過其他牌子.不過我想買時有個媽咪同我講,avent 既洗幾次就唔用得,d奶跡好難洗...

Thank you ah!

民房

我係吉之島買nuk 乳墊, 大約$25-30 兩對, 都唔係好難洗得朝淨, 我用左大約兩個月, 都無奶跡呀, ok 架.

努力呀, 祝你成功.
hanahaha 寫道:
Thank you, Nail!

有人話環保乳墊好難洗得乾淨,nuk既會唔會?另外 nuk 既環保乳墊可以响邊度買,同埋幾多錢?我只係响 mothercare 見過 avent 既,so far 未見過其他牌子.不過我想買時有個媽咪同我講,avent 既洗幾次就唔用得,d奶跡好難洗...

Thank you ah!

:-o

大宅

$25-30 兩對都幾平喎,我都去買番兩三對先!Thank you ah!

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我都想問問環保乳墊係咪一日換一次就ok架啦。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊