意見反饋
義工
[2006年] 有無同埋bb去街?去到幾耐?有無扭計?

別墅

國民生產總值:669

有無同埋bb去街?去到幾耐?有無扭計?

尋日下晝,我同老公帶埋bb去街,去左6個鐘,食左一次奶(出門口之前食左,返屋企之後即刻食多餐),好開心呀,終於唔使係屋企發mo...
你地呢??有無同bb去街?bb有無扭計?

大宅

國民生產總值:1923

Re: 有無同埋bb去街?去到幾耐?有無扭計?

試過前幾天帶埋BB出去飲茶+Supermarket,
除飲奶外,全程勁瞓!!!
但回家後就眼仔碌碌

別墅

國民生產總值:934

我只帶阿 b 去健康院.....
完成後馬上返 home 了..... :-( :-(

大宅

國民生產總值:3751

2018勳章

我+老公+ bb 除了去健康院及睇醫生之外, 都出過幾次街, 每次都盡量餵飽 bb 先出發, 雖然 bb 大部分時間都係瞓覺, 但一醒左佢就會扭食, 都幾麻煩.. 因為要搵地方埋身餵 bb 而家出親街都會預先做定 research, 睇下要去既地方有無育嬰室, 不過就算有都要等好耐, 我地試過要排隊等成半個鐘先有 聽日老公開始返工, 我都要開始練習下自己一個人同 bb 出街 ~~ 係呢, 你地出街係用揹帶定係抱住 bb, 如果得一個人全程手抱會好攰 bor, 另外點去洗手間

tracyps 寫道:
尋日下晝,我同老公帶埋bb去街,去左6個鐘,食左一次奶(出門口之前食左,返屋企之後即刻食多餐),好開心呀,終於唔使係屋企發mo...
你地呢??有無同bb去街?bb有無扭計?

別墅

國民生產總值:669

我同bb去街會用bb車,coz我試過手抱住bb返醫院覆診,真係好

伯爵府

國民生產總值:16048

me 2, 亞仔去健康院都係瞓

複式洋房

國民生產總值:197

你地同ar b出街滿左月未. 我成日好驚未滿月出街唔係咁好..
我都好想出ra :-(

子爵府

國民生產總值:10535

jessiehorace

唔使咁驚,我個b一出院第二日已經要去健康院啦,因為有黃,所以出院後既果個星期都去左几次健康院check 黃,果陣時我個b得几日人仔渣,小心d唔好比bb吹到風就得架啦﹗

jessiehorace 寫道:
你地同ar b出街滿左月未. 我成日好驚未滿月出街唔係咁好..
我都好想出ra :-(

複式洋房

國民生產總值:197

水怪
健康院我都有去.我是指去飲荼或出街吃飯...去 一d人多既地方..

子爵府

國民生產總值:10535

jessiehorace

飲茶就末試過,不過人多既地方都有呀,重逗留左几個鐘﹗

禁止訪問

國民生產總值:33268

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

國民生產總值:309

昨日bb滿月我都有帶佢出街,全程 除左食奶,但返到屋企,訓左唔夠兩個鐘,就開始扭計,由12:00nn到朝早10:00 未訓過,可以點做?? 你地有無咁既情況??

複式洋房

國民生產總值:170

我落左街3次飲茶+去健康院...抱住隻手真係抽晒筋..不過我未買bb車,有無好介紹?

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.