少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

急﹗囡囡3歲, 最近尿尿之後好快又話要尿尿, 但係去好耐都去唔到, 點算好﹖

日頭佢自己去toilet都由得佢, 但係夜晚同出街就令人好煩, 話俾佢聽啱啱去完唔會再有得去, 但係佢點都話好急, 柯極都柯唔出, 點算好﹖謝謝﹗

複式洋房

Re: 急﹗囡囡3歲, 最近尿尿之後好快又話要尿尿, 但係去好耐都去唔到, 點算好﹖

快啲同佢睇醫生啦, 因為佢應該尿道炎, 你可以去藥材舖執問吓?

珍珠宮

Re: 急﹗囡囡3歲, 最近尿尿之後好快又話要尿尿, 但係去好耐都去唔到, 點算好﹖

睇醫生先冇衰!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我個女都會係咁,我問佢痾尿時痛唔痛,佢就話唔痛,咁我就睇多兩日個情況係點,事後當然唔係尿道炎•
原來佢好鬼鍾意玩 "探廁所",去到邊個商場或者食店都好,總要不停咁 "探廁所", 真係 "探" 到我好煩•

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

複式洋房

我個女都係咁呀~~不過係o係屋企囉~~因為最近冇新玩具玩, 我地又唔俾佢睇電視, 有時又迫佢練琴, 所以做左懶人最常做個樣---多屎尿...但其實冇得去既= =
可能你個女都係咁呀~

miriam 寫道:
我個女都會係咁,我問佢痾尿時痛唔痛,佢就話唔痛,咁我就睇多兩日個情況係點,事後當然唔係尿道炎•
原來佢好鬼鍾意玩 "探廁所",去到邊個商場或者食店都好,總要不停咁 "探廁所", 真係 "探" 到我好煩•
We need not worryas we are no longer two, but one flesh,and God will make with the test a way out of it, so that we may be able to go through it.

珍珠宮

阿囡會唔會係心理作用, 佢係咪樣狀態之下話急尿. ?-(

都好似我個女咁同她出街一緊張就會話急尿, 其實可能係人地望住她或同我的朋友飲茶 就算剛去完, 都要去, 但入去廁所當然係無 , 激c我, 跟住慢慢同她解釋, 其實唔需要緊張等, 她現在好好啦, 可能與返番學又出街見得人多.

你試下諗

大宅

我個囡每次要佢做佢唔鍾意做既事就係咁啦, 食飯, 訓覺就一次要去幾次toilet囉, 話極佢都係咁, 都唔知點算﹗

首頁

尾頁

跳至