夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

c6又吾知嬲咩..我好辛苦

我同佢一齊都一年, 佢大我15年, 比我更細心, 成熟..理智,好錫我, 同佢咁耐, 佢好小主動講" 我愛你...好掛住你呀" 咁..多數都係我講多ge. 佢話幾廿歲吾通成日講呢d咩...但講真有邊個女人吾中意比人氹呢, 每次佢嬲親我佢都吾會講, 只係放係心到, 仲要扮冇野戈隻, 我覺得兩個人相處要坦誠, 吾係积积埋埋..會影響大家感情, 但佢就偏偏要面, 我覺得好辛苦, 我已經成日主動氹佢...但都係咁, 一塊石 . 吾通中年男人都係咁, 我好吾開心 :-( , 有冇想過我感受..我好吾好同佢分手...但我真係好愛佢..點做好 :cry:

禁止訪問

Re: c6又吾知嬲咩..我好辛苦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

坦白講,我係女人都明白女人要人氹,不過我寧願佢係生活上,實際上咁去愛護,照顧&愛錫你,總好過佢表面上,係成日講"我愛你...."但係係出面做埋d 衰野去傷害你~
係佢嬲緊唔出聲個陣,我任得佢,到佢下左啖氣至問佢"頭先做咩事嬲呀?"(我老公似你老公咁)~等佢自己講個原因出黎~
頑石會比你感動,不過,佢唔會好熱情咁回應你,如果你愛佢,慢慢適應佢既性格,5 使話分手嫁~
ps.呢個係我既意見,講得5 岩,5 好見怪^^~

別墅

事實上,因為我愛佢. 我什麼都順哂佢意, 听佢話..其實我離過婚, 有一個仔, 佢愛屋及烏, 對我地好好, 我地亦有想過將來的, 我知佢心有兩條刺, 一個係我前夫, 佢吾中意我前夫找我同個仔, 佢覺得我同前夫分開左就吾好再來往..但大佬, 我也很為難..我前夫要見個仔吾通吾比佢見咩, 我冇權剝奪佢見個仔, 同囝囝見佢老豆ge權利 是嗎, 自問真係做吾出咁絕lo,試過我同前夫講電話(只係問候下).佢己經要同我訓話, 又話分開又咁......我好難受
佢覺得我同佢仲有囝囝至係"一家人", ok, 而家我前夫想見個仔我都係偷偷地..吾敢比c6知, 因為吾係又嬲, 又嗌分手.... :-(
第二條刺..就係我公司個經理, c6都知個經理不嬲對我有好感的, 但我表明我對經理冇感情, 只係當佢恩人, 因為係個經理介絕呢份工比我(吾係因為佢對我有好感至介紹份工比我, 而係佢覺得我做得野) , 我今日能夠養活囝囝同照顧到屋企都因為有呢份工, so, 我對我經理感覺係好朋友兼大恩人,絕無其它, 但c6成日都覺我同經理有野, 有時嗌交什至講d好難聽說話, 上床....有路..咁...我雖難受但我都忍..吾出聲..點解.. 因為我冇做過,清者自清, 其二係我愛佢, 吾想同佢嘈, 傷害感情, c6一直將呢兩個人放係心到, 令我感到很大壓力, 很吾開心, 所以我吾中意佢乜都放係心, 但又要扮野冇事對住你, 我又可以做得d乜呢, 難道真的要我挖個心出來先得
?

複式洋房

其實呢...我同你老公都幾似, 又係嬲咩諗咩都唔講出黎要你估個種~ 經老婆日o爹夜o爹後依加進步左,成日講好鍾意你呀個d肉麻野~ 你試下慢慢感化下佢啦~ 又唔係細,有d野好難改ga~
We need not worryas we are no longer two, but one flesh,and God will make with the test a way out of it, so that we may be able to go through it.

大宅

我老公大我10年, 都有少少呢啲情形! 咁我咪成日問佢囉, 有冇掛住我, 又或者"引導"佢講我想聽嘅說話. 經過我9年嘅煎熬 , 佢已經好有進步! 起碼我俾少少hints佢已經知道我想佢做咩/講咩.

唔好心急啦, 一年時間都仲係好短. 慢慢教啦! 努力呀!
Our anniversary[br]

禁止訪問

子爵府

d^^~

別墅

螞蟻人 寫道:
幸福無比,
聽你甘講你c6其實好怕無左你,你食住佢個心理,反而對佢表現愛理不理,到時變左佢搵你講數,唔係你依家煩呢樣個樣,你假意比佢感覺到你唔太愛佢,佢發爛喳你先將你心底話對佢講,仲唔打爆佢個心

但會吾會反效果,搞大左, 佢飛我架 我試過對佢愛理不理..佢會問我做咩事...我又試過因為大家嗌交, 我提出分手..個C6即刻話好, 仲話睇你硬定我硬
不過最后都冇事, 大家都吾捨得對方.....只係因為大家都要係到鬥氣JE

禁止訪問

水晶宮

幸福無比,

咁你今次又估唔估到佢又嬲乜?
天空之城, 快樂之地

別墅

PCCW2319 寫道:
幸福無比,

咁你今次又估唔估到佢又嬲乜?

今次我真係估吾到啦, 佢琴晚成晚都冇打過比我, 我都話, 佢嬲吾會講, 吾會出聲, 令你好辛苦, 我預左佢今晚都吾會call me , 算啦, 要做我都做哂 , 可能佢有左第二件la

水晶宮

幸福無比,

佢琴晚成晚都冇打過比......................乜你冇諗過打電話或者send sms 俾佢架咩?Touch wood ,佢可能有意外呢?

又或者佢搭緊飛機返黎,俾個意外驚喜你呢?

天空之城, 快樂之地

大宅

其實夫妻相處要坦誠同包容~
既然咁想佢講野氹你, 你咪話佢知, 仲要自己都講多d, 等佢學習吓囉~ 如果佢真係d固執精, 點都唔講你就唯有"包容"佢嘅內歛喇
不過做得夫妻, 最忌猜疑, 記得坦然相對呢

別墅

我有同佢講過主動d同我講呢d說話...亦試過引導佢講, 佢都有講..佢咪一路講一路笑lo, 佢話咁大個人都未試過同人講呢d野, 自己都覺肉麻, 雖然係咁 ,我都覺得好甜
PCCW2319
佢冇事, 因我見佢有上msn, 佢係上網打比我架, so佢到而家都冇打比我, 一定有野啦, 佢28號生日, 我買左部手機比佢做生日禮物等佢返黎.....我吾知佢係咪已經有第二條女, 但我都想送比佢 :-|

水晶宮

幸福無比,

乜原因令你覺得佢已經有第二條女?佢有講過有女仔追佢?
天空之城, 快樂之地

別墅

PCCW2319 寫道:
幸福無比,

乜原因令你覺得佢已經有第二條女?佢有講過有女仔追佢?

冇呀, 佢吾會吾打比我每晚, 而且我見佢msn on line緊, 佢個msn係為我而開架(四廿幾歲先學人玩msn的), 佢上左網都冇打比我, 可能同緊第二條傾緊計呢, 算啦, 更慘經歷我都試過, 呢d算得乜, 我冇虧欠過佢, 我心都冇咁吾安樂ge

水晶宮

同緊第二條傾緊計........就會開第二個account la, 唔會咁傻俾你知呀!咪亂諗野啦!

正如你講, 佢嬲緊, on line 左都唔打比你, 等你知佢嬲緊law。

why你e+ 唔call 佢,睇下佢點講,唔好再自己亂諗野,自己估估下, 諗諗下,只會越諗越向壞方面諗架咋。
天空之城, 快樂之地

別墅

我吾會主動打比佢..我廢事佢cut我線..又或者開口小我媽媽(吾係未試過比佢小) 我仲難受, 我會被動lo...等佢打黎或者開口同我講分手, 我真係吾知要做咩啦, 佢去菲律賓做野, 我都已經向佢打足強心針, 街都吾出, 放工即返屋企等佢電話,冇做過d對吾住佢ge事, 真係吾知佢唸咩, 我想佢咁大個人會有決定了

水晶宮

幸福無比,

你唔打電話俾佢,或者你係msn 叫下佢,睇下有冇回應?

佢冇回應,唔同你chat ,你都寫d你e+既感受、擔憂,唔理佢有冇回應或者睇唔睇佢,起碼你講左出黎,個人都舒服d先。

其實你仲覺得覺得同佢一齊係幸福丫?唔好意思,你地正式結左婚未架?唔方便就不用回答。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至