少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

點樣幫10個月大bb適應新環境?

細女由滿月開始一直留係6299度,只係每晚返去食飯個時同佢玩

我地依家想接佢返黎屋企訓,上星期六試左第一晚,唔成功,佢一直喊唔肯訓,停一陣諗諗下又喊,最後車返6299度訓...

想問有乜辦法,係未要等到佢大d先可以帶佢返黎? :-(

子爵府

2019新春慶豚圓

Re: 點樣幫10個月大bb適應新環境?

It's now or never, she will refused even more when got older.

To correct you mistake, play with her more, then bring her to your home to play, then have a nap, then try sleeping.

禁止訪問

子爵府

當然我已經不停問99取經,一直以黎都有問佢有咩習慣同routine,但一返到屋企都唔夠半個鐘就開始喊,係咁喊,用盡方法,餵埋奶,總之就停一陣諗諗下又喊...

circleda, 或者我會試下你個提議,應該step by step, 由短時間開始再慢慢拉長個時間

我好內疚,如果當初係辛苦d堅持每晚揍返黎依家就唔使咁,大女細個時我地都好堅持晚晚揍返,唉點知到細女就....但個時大女得歲半,又怕細女食夜奶噪聲埋大女,到時全家醒哂,所以先分開

禁止訪問

子爵府

99都仲要返工,得62退休,平時日頭都係淨係62揍

我依家諗住逢禮拜六日同假期,就中午叫埋99一齊黎我屋企俾佢玩下同訓下nap,睇下 o 唔ok,等佢習慣d再將時間拉長

希望成功 la,但一個禮拜得2日唔知有無用

禁止訪問

子爵府

係呀,佢地真係好好

我會努力架 la,希望可以早日成功 la,我都唔想拖太耐

複式洋房

我都有類似情況,不過比你好少少,我同6299住,但我要返工,bb又早

子爵府

muimui812

多謝你既feedback同支持,有你講下類似既case會俾到我信心

我個女又唔會見唔到6299會喊喎,我地放工返去抱佢同weekend抱佢都肯跟我地,但就係訓覺唔肯...都未知係環境定係人既問題,呢個星期日會叫埋99黎試下,証實下係咩先!

真係唯有一步步黎 la,鬼叫當初自己衰咩... 黎緊個星期有咁多日假期可以train,希望可以早 d 成功 la,成功後真係零願自己辛苦d都要晚晚揍佢,等佢2姊妹感情都好d

男爵府

醒目開學勳章

唔洗甘擔心
我個時都好似你甘呀
因為我女女一出世到左成7個月都係婆婆夜晚同B女訓架
到左B女7個月既時候因為公公係外國返黎
所以婆婆要搬返去自己屋企住
我地兩公婆咪頂硬上囉
頭個星期亞女真係喊到飛起要搵亞婆呀
個時簡直想搵張亞婆既相哂大佢做POSTER掛係屋企呀
但過多一排就好D了
真係要比D時間個BB習慣一下
周不時同佢傾多D計話比佢聽

首頁