意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92800

娥罹x英雪花膏有真假??

男爵府

國民生產總值:5598

娥罹x英雪花膏有真假??

上星期我買左大樽裝娥罹x英雪花膏, 藥房話係加左維他命e同舊裝一樣價錢, 我見有新產品咪試吓囉, 返到屋企試我覺得怪怪地, 跟住今日又走去同一間藥房買無維他命e(舊裝), 發覺真係好唔同, 打去代理問, 佢地話從來無出過什麼維他命e, 激死我, 即係個間藥房賣假野, 我一陣會攞番落去同佢地理論, 有無攪錯, 混水摸魚, 我上年都係係同一間藥房到買左樽細覺得好用先再幫襯佢買多樽, 頭尾呃左我百幾蚊, 真係離哂譜, 各位第時買娥罹x英雪花膏一定要睇清楚, 如果唔清楚就要打去問吓啦

禁止訪問

國民生產總值:4163

Re: 娥罹x英雪花膏有真假??

珍珠宮

國民生產總值:39192

2018勳章

我老公都買過假娥罹x英 :evil:
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

國民生產總值:7205

假同真有咩分別? 明唔明顯分到? 分享下呀, 我通常都去葯房買娥羅納英架

珍珠宮

國民生產總值:39192

2018勳章

pandacat_bb
假個樽個成份寫住得幾樣野
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

我問過代理商話真既樽底有英文拼出嚟既日交發音, 而紙盒上會有個雷射標籤, 你買個時真係要睇清睇楚, 無什麼維他命e無什麼新產品, 代理商話最好去萬x同臣x氐買, 佢地一定係正貨, 我再打過去海關係可以舉報既, 但礙於我有個bb跟身, 同埋我成日係個頭出現, 考慮清楚就無去舉報囉, 不過我都會post上嚟提醒吓各位媽咪小心d, 唔好俾d[size=large]衰人有機可乖, 買野如是, 上網如是, 我同藥房個d衰人講, 可能佢有客驚我影響佢生意, 即刻拿拿林退番兩樽娥罹x英俾我, 仲係度兇我話我唔信就算, 係真係假大家心照啦, 都係個句[size=xx-large]我係唔會驚你嫁

禁止訪問

國民生產總值:711

禁止訪問

國民生產總值:4163

子爵府

國民生產總值:12307

thanks for yr information.

[quote]
OneTwoThree 寫道:
上星期我買左大樽裝娥罹x英雪花膏, 藥房話係加左維他命e同舊裝一樣價錢, 我見有新產品咪試

男爵府

事源就係我上年係度有d bk媽咪話for bb都好用, 我先走去買樽細既試吓, 點知今年我成日洗野整到對手好乾, 用哂我咪再去果間藥房買囉, 而家睇番上年個樽應該都唔係正貨 我仲唔知俾左bb用, 好彩都無乜野, 唔係實擔心死我啦, 所以我再post上嚟話俾d想買既媽咪知, 如果買左樽假既唔知道再俾bb塗, 有咩事就麻煩, 你地知啦, bb d skin 好幼嫩唔可以立亂同佢地塗野嫁嘛, 希望各位媽咪將呢個news傳開去, 等多d人知道, 唔會買到假貨

複式洋房

國民生產總值:372

thanks

大宅

國民生產總值:1787

謝謝分享

以後在藥房買東西,要特別留意

順帶一提,在BK看到有奶粉出售,原本心動想買,後來思前想後,還是打消念頭,不竟是吃的,小心為上

珍珠宮

國民生產總值:41995

都係去大店買穩陣d, 所以我從來都唔會去藥房買奶粉比阿女食, 驚買假野就幣啦, 都係去如萬x,臣x氐,惠康有信心.

男爵府

國民生產總值:7205

《重點投訴》
包裝名稱相似 未侵權難追究
藥膏難辨真偽易買錯
文: 投訴組 23/02/2004

不少人會購買藥膏塗抹防治各類皮膚問題,但一不小心可能會購得仿冒品。有市民懷疑被藥房欺騙,購得仿冒的「娥羅納英H軟膏」。正牌產品代理及生產商慨歎仿冒軟膏不屬侵權,難以追討,呼籲市民小心選購,稍後將推出印有雷射標籤的包裝盒,方便市民識別真偽。

沈太早前在元朗光華廣場地下恆興藥房,購買大盒裝(一百克裝)「娥羅納英H軟膏」,當時店員將一盒印有「       」給她,並稱是新包裝。沈太不虞有詐,付款後便離去。

沈太回家拆開軟膏包裝盒並放在浴室內,數日後瓶身招紙竟自動脫落,且軟膏香味濃烈,細看之下發現瓶身與她一直沿用的軟膏有多處不同,沈太甚覺奇怪:「樽蓋唔同色,舊

男爵府

我就係上網摷左呢單野出嚟先搵到代理商問咋

[quote]
pandacat_bb 寫道:
《重點投訴》
藥膏難辨真偽易買錯

不少人會購買藥膏塗抹防治各類皮膚問題,但一不小心可能會購得仿冒品。有市民懷疑被藥房欺騙,購得仿冒的「娥羅納英H軟膏」。正牌產品代理及生產商慨歎仿冒軟膏不屬侵權,難以追討,呼籲市民小心選購,稍後將推出印有雷射標籤的包裝盒,方便市民識別真偽。

沈太早前在元朗光華廣場地下恆興藥房,購買大盒裝(一百克裝)「娥羅納英H軟膏」,當時店員將一盒印有「       」給她,並稱是新包裝。沈太不虞有詐,付款後便離去。

沈太回家拆開軟膏包裝盒並放在浴室內,數日後瓶身招紙竟自動脫落,且軟膏香味濃烈,細看之下發現瓶身與她一直沿用的軟膏有多處不同,沈太甚覺奇怪:「樽蓋唔同色,舊

複式洋房

呢d無良奸商為左賺錢咩都做得出,唸住呢d野唔會吃死人,真係好過份呀! one two three 你應該公開個間藥房既名,等住係個到d ma 咪唔好去呢間野幫襯,費事攪出人命呀。﹝可能都會有假奶粉賣又或者係過期野賣添。﹞ [quote]
OneTwoThree 寫道:
我就係上網摷左呢單野出嚟先搵到代理商問咋

[quote]
pandacat_bb 寫道:
《重點投訴》
藥膏難辨真偽易買錯

男爵府

柴灣小西灣商場一樓喜x藥房, 個層得一間又賣中藥又賣屋企用品野嫁咋, 大家小心!! 小心!!

[quote]
CatherineLam 寫道:
呢d無良奸商為左賺錢咩都做得出,唸住呢d野唔會吃死人,真係好過份呀! one two three 你應該公開個間藥房既名,等住係個到d ma 咪唔好去呢間野幫襯,費事攪出人命呀。﹝可能都會有假奶粉賣又或者係過期野賣添。﹞

複式洋房

大家請小心呀!

大宅

國民生產總值:2026

所以我而家絕對不幫襯藥房,我會去萬寧/百佳...買.
我見過有某工廠大廈有間轉入大品牌的洗頭水,沖涼液,洗衣液,清潔用品等等..佢地係一架大陸車牌的大貨車,車內咩牌子既野都有,一車車咁運去果個倉.然後再送去藥房.
咁你話d貨係真定假?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.