意見反饋
義工

在職全職 今日: 0|主題: 46563

[全職媽媽] 有冇全職媽媽覺得要進修一下, 充實下自己呀

民房

國民生產總值:14

有冇全職媽媽覺得要進修一下, 充實下自己呀

子女上學, 媽媽覺唔覺得自己都要進修下呢?

大宅

國民生產總值:4555

Re: 有冇全職媽媽覺得要進修一下, 充實下自己呀

要,有冇好介紹?
因為無聊,今天接咗個$45/hr嘅filing part time 做,都算折墮。以前揾人幫我file嘢,而家幫人file,老公又反對,我呃住

民房

國民生產總值:14

當然有好介紹啦, 你羅左持續進修基金未呀?
未就讀英文OR 投資啦, 讀完政府比返一萬蚊既
想知多D SEND個聯絡方法比我啦

大宅

But I got 'A' in English subject at HKALE, got a bachelor degree overseas, major in finance, was a responsible officer (director grade) in a brokerage firm... Will the government still pay me to study english or investment? If the govt. is willing, I don't mind giving you business.

大宅

國民生產總值:1819

又真係WOR. 連FILING 都肯做????

持續進修基金 要冇DEGREE先得嫁.
不過你係OVERSEAS都讀 吾知佢CHECK吾CHECK到呢
宜家CHECK吾到 但之後有事都好似吾係幾好

我就自己去報讀工聯會既拼音班
我AL UE 都有B
不過 自己就未學過英文拼音
諗住宜家D 幼稚園都教
第時我阿B學而我吾識好似吾係幾好
所以就預先讀左先
個COURSE都幾平 300蚊左右乍
我係讀星期一下午班 BB就俾人睇一個下午
出去休息下咁
都學到野嫁
因為以前讀書D音好多時都係死記既
雖然都知係拼音 但係好多拼音RULES都吾識
宜家讀左就會清楚D點解要咁讀囉
希望之後都可以教得番阿B拼音
咁佢就吾使死記啦

大宅

JadeW,
Thanks for letting me know 工聯會 courses.
I turned down the job already as I am afraid that my hubby will be very very mad when he finds out. But I really need something to keep me functioning. I took afternoon nap from 1:00pm to 4:30pm as I got nothing to do... and sometimes I don't even go out for several days...

大宅

國民生產總值:2910

KITKIT702,

點可以申請持續進修基金?可以教我嗎?我過去交好鬼死多稅,1月開始唔做野,都想進修下兼有番d income。工聯會係我既選擇,又平又多choice.

JadeW,
我有工聯會3月班既資料,你報邊個level既拼音班?

侯爵府

國民生產總值:24209

好媽媽勳章 畀面勳章

* 學位持有人從二零零三年九月一日起可申請持續進修基金。學位持有人須在二零零三年九月一日或以後及在開課前遞交申請表。

詳情Click Here

你地小朋友幾大呀? 咁快可以甩難(我指係有空餘時間進修)既?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.