自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有頭風可以醫治嗎?有無媽咪都有這情況?

唔知係咪坐月時入左風,最近經常頭痛,
可能係頭風所致,請問有無媽咪都有此
情況呢?可否分享吓,謝謝!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 請問有頭風可以醫治嗎?有無媽咪都有這情況?

我有頭痛好幾年 :-( 我近排成日頭痛煲中藥,頭先食兩粒saridon好左少少,我平時食開必利痛

子爵府

DD~

男爵府

除左飲天麻之外,仲有無其他方法?睇中醫有效嗎?
happykklam 寫道:
DD~

男爵府

我不想長此下去啊,想睇下有無方法可以斷尾
趁仲後生嘛,我怕唔理佢到再老啲時都唔知點算,因為
痛起上嚟都好辛苦架. :-( :-( :-(
appleyuen 寫道:
我有頭痛好幾年 :-( 我近排成日頭痛煲中藥,頭先食兩粒saridon好左少少,我平時食開必利痛

子爵府

Asher 寫道:
除左飲天麻之外,仲有無其他方法?睇中醫有效嗎?[quote]
DD~
[/quote]西~

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我痛到已經習慣哂 :-( 忍唔到先至食藥or睇中醫
Asher 寫道:
我不想長此下去啊,想睇下有無方法可以斷尾
趁仲後生嘛,我怕唔理佢到再老啲時都唔知點算,因為
痛起上嚟都好辛苦架. :-( :-( :-( [quote]
[/quote]

男爵府

如果飲天麻魚頭,是否要日日飲?

color=FF8080]我西~

男爵府

你係有頭風OR偏頭痛? [quote]
我痛到已經習慣哂 :-( 忍唔到先至食藥or睇中醫[quote]

該用戶已被刪除

瑪瑙宮

應該係頭風 :-( :-(
Asher 寫道:
你係有頭風OR偏頭痛? [quote]
我痛到已經習慣哂 :-( 忍唔到先至食藥or睇中醫[quote]

大宅

用一種中藥叫做<茶辡>中藥舖有得買,用鍋炒熱,放上毛巾包好,放在額頭,太陽穴,頭後尾,就可以去風,之後不可以沖涼,所以瞓前做就最好

瑪瑙宮

yeeli

thanks 茶辡係點讀呀
yeeli 寫道:
用一種中藥叫做<茶辡>中藥舖有得買,用鍋炒熱,放上毛巾包好,放在額頭,太陽穴,頭後尾,就可以去風,之後不可以沖涼,所以瞓前做就最好

珍珠宮

首先,你係米肯定坐月時入風,因為有其它疾病都係有此症狀,如真是入風,我都提議你找中醫較佳,因為西藥食得太多不是太好,還有生產完後血虛都會有頭痛現象出現的.
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

子爵府

去藥材鋪,同Staff講執包去醫頭痛煲魚頭湯嘅藥材, 幾得嫁, 你試下食幾次睇下會唔會好D

男爵府

tks
VV'sma 寫道:
After washing hair, you must blow your hair dry, or the condition will be worser. :-(

男爵府

痛起上嚟都好辛苦架喎,你都頂得順嗎? [quote]
應該係頭風 :-( :-( [quote]

男爵府

每次用幾多? 一般藥房有得賣嗎?
yeeli 寫道:

男爵府

都唔係好肯定架,我都會去睇中醫,只是想在這裡睇吓有無其他媽咪有此經驗 :cry:
nz 寫道:
首先,你係米肯定坐月時入風,因為有其它疾病都係有此症狀,如真是入風,我都提議你找中醫較佳,因為西藥食得太多不是太好,還有生產完後血虛都會有頭痛現象出現的.

男爵府

會唔會就係天麻之類既東西呢?
BeautyPinky 寫道:
去藥材鋪,同Staff講執包去醫頭痛煲魚頭湯嘅藥材, 幾得嫁, 你試下食幾次睇下會唔會好D

首頁

尾頁

跳至