意見反饋
義工
[2007年] 我打敗仗了~

子爵府

國民生產總值:11654

我打敗仗了~

尋晚訓訓下覺已經覺得喉嚨好痛, 又發燒, d骨痛到死死下, 行都就黎行唔到呀!今日返左半日工都頂唔順走左去睇醫生, 星期六又話得14度, d感冒菌又咁勁, 你地都要小心身體呀!

男爵府

國民生產總值:7423

Re: 我打敗仗了~

我又係呀! 由上個禮拜到今日, 已經睇左2次醫生喇! 公司又忙, 放唔到假,覺得好對小b唔住呀 :-( :-( :-(

大宅

國民生產總值:1029

唔好咁諗啦,多d休息就會好快好番嫁喇!!
Do you remember me??? I've got a good new, it's a baby girl!!!! But I havn't buy anything in Japan last time, poor!!!!! :-( :-(

複式洋房

國民生產總值:114

我都係o岩o岩先感冒好返咋..!!
大家要小心身體~~!!

男爵府

國民生產總值:7423

QQ_mom,

of course I remember you! please check email.

我食左好多藥, 好驚影響bb, 覺得自己比唔到一個理想既"環境"bb, 真係好對佢唔住 :-(

別墅

國民生產總值:832

我上次感冒就
.認住我呀,我會告僱主的.

大宅

國民生產總值:3114

畀面勳章

我上兩三個星期都傷風感冒
足足病左一個星期先好...
不過我都係睇中醫咋,仲有飲奇異果+西柚汁囉
我公司又係好鬼忙,明明請左假,放左半日都要仆返公司
但我問過醫生,醫生話冇燒就冇問題,普通傷風感冒對bb冇咩影響架,如果有燒就要快d睇醫生~~

大宅

國民生產總值:2113

大家請小心身體,休息多d呀!

大宅

國民生產總值:1120

休息多d take care ,我個仔都病左個幾星期la :-( :-(
豬丙豬丙......

大宅

國民生產總值:3898

Take care & take more rest

民房

國民生產總值:94

各位媽咪....我自細就有鼻敏感...我成日都會傷風感冒....而家有左bb又吾敢隨便食藥.....好在有一次我遇到一個好心地ge婆婆...佢話如果有傷風感冒就以碗半水、半片片糖、五片薑、三至四條葱白(葱白色部分)煲十分鐘,早晚一次...我食過兩日都吾洗就好返...大家不妨試下... 希望各位身體健康!!!
[img align=left]http://b1.lilypie.com/4JrUp8.png[/img]

大宅

國民生產總值:1275

我都係昨晚病了,睡到半夜發覺喉嚨痛及周身骨痛,好辛苦,結果食左一個奇異果及蘋果便好多了,但依然有喉嚨痛,我昨晚差些想上BK看看其他人怎樣解決這個問題。 :lol:

大宅

其實唔知大家會唔會信健康食品,我自己都半信啦,但我記得上年年尾至年頭無啦啦身體差得好緊要,去到今年年頭,我足足睇醫生10幾次,我食過一輪既健康食品之後(我有食幾種),一兩個月左右我明顯身體好左,同無再睇過醫生直到而架,只係訓矮頸睇左次醫生

但我覺得可以試試食蜂膠,對身體低廣力有幫助,感冒同鼻敏感仲有腸胃都好..........總之而架好多人病我自己好彩都無事(因為我體質都幾差既人,好易中焦)

見意搵信得過天然既最好,維他明唔係藥所以唔怕有負作用
kcwong6864 寫道:
各位媽咪....我自細就有鼻敏感...我成日都會傷風感冒....而家有左bb又吾敢隨便食藥.....好在有一次我遇到一個好心地ge婆婆...佢話如果有傷風感冒就以碗半水、半片片糖、五片薑、三至四條葱白(葱白色部分)煲十分鐘,早晚一次...我食過兩日都吾洗就好返...大家不妨試下... 希望各位身體健康!!!

大宅

國民生產總值:3114

畀面勳章

今日坐地鐵同西鐵都發現成個車箱都好多病菌人
唔係咳就抺鼻水﹐大家都係小心d呀~~

子爵府

國民生產總值:11654

cocoworld82 寫道:
其實唔知大家會唔會信健康食品,我自己都半信啦,但我記得上年年尾至年頭無啦啦身體差得好緊要,去到今年年頭,我足足睇醫生10幾次,我食過一輪既健康食品之後(我有食幾種),一兩個月左右我明顯身體好左,同無再睇過醫生直到而架,只係訓矮頸睇左次醫生

但我覺得可以試試食蜂膠,對身體低廣力有幫助,感冒同鼻敏感仲有腸胃都好..........總之而架好多人病我自己好彩都無事(因為我體質都幾差既人,好易中焦)

見意搵信得過天然既最好,維他明唔係藥所以唔怕有負作用[quote]
kcwong6864 寫道:
[/quote]

蜂膠我先前都有食, 但唔知點解食完個胃唔係好妥, 後尾有左bb就無食啦

大宅

高比,

原來係咁?!
我自己都有腸胃炎架,都係果時食左一排健康野,到而架都無再有腸胃炎發生,不過之前試過太多西藥同中醫,都成日病...........所以先再的起條根試試健康食品,因為健康產品真係要有耐性咁去食先有成效,所以都迫左自己食左一兩個月。
所以真係要睇有無耐性咁做

伯爵府

國民生產總值:18595

醒目開學勳章 BK Milk勳章

my turn! got flu :-(
during this 20+ weeks, my c6 had x3 flu infected already.. and I cant escape this time..
unfortunately, I have a few days Comp leave next week.. I hate being sick when I am on leave!
:-( :-(
I will see my dr. yu tomorrow.. dont know if should visit another dr. today.. :-(

公爵府

國民生產總值:25524

我現在都打敗仗了~ :-( 還肚all又嘔了兩日, 食完就嘔, 但我冇睇西醫, 唔想食藥影響BB, 我去

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.