跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

琴晚小方包撞穿頭...

:-( :-( :-(
話說因為呢幾日…屋企正式搬遷…
好多一箱二箱響屋企仲未拆箱…
有一箱放左響房門外的走廊…
小方包佢響走廊跑跑下時…
一時失去左平衡…就撞左埋房門框…
(佢走得好快…我地追佢唔切…)
額頭無左一小忽肉仔…
佢當然喊到好勁…
D血係咁大滴大滴咁流出黎…
屋企個急救箱又仲響舊屋未搬過黎新屋…
又無得即時消毒清潔,只能用紙巾同佢止血
唉…真係心痛C我啦…
果時已經夜晚九點幾…附近D醫生已收晒工…
唯有即刻飛車同佢去醫院洗傷口~
唉…
估唔到我地咁疏忽…
當時屋企有三個大人…
都可以搞到佢跌得咁勁…
我真係好唔開心… :-( :-( :-(

好彩醫生話個傷口唔駛聯針…
但我好擔心佢有個疤痕響額頭…
:-(

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 琴晚小方包撞穿頭...

聽到小方包受傷真係好唔開心, 而家冇事就好喇.

我地既小朋友咁細又四圍走, 真係好難睇得實, 有時真係防不勝防架 :cry:

大宅

siuyi

小朋友新陣代謝好快架! 如果傷口唔係好深, 應該唔會有疤痕架!! 唔好咁擔心!!! 意外你都唔想架!!!係咪??

大宅

小方包真係大活躍啦.... 而家冇事就好啦.

佢哋識行真係捉佢哋唔到, 又睇唔到太多, 所以真係要小心d la.

大宅

siuyi,

唔好唔開心喇, 小方包好快好返冇事嫁喇,~~

別墅

小方包,
祝你快d冇事啦 :cry:

該用戶已被刪除

子爵府

小朋友復完得快, 唔使擔心.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

小方包:

希望你快d冇事啦~好快就冇事繼續靚仔~ :wink:
我上星期都撞到門牙中間d牙肉..標晒血...媽咪突然見到我咁樣真係嚇到喊呀...
好彩佢見到我流血果時我都已經冇事重飲到奶好,食到mum mum,冇撞崩牙喳... :lol:
不過平時我撞親好快就冇事架喇~
所以你都會好快好番,hee

凱豐上

大宅

畀面勳章

Hi Siuyi,

你不用擔心, 我個仔2個月前工人唔小心將粥"陸"親我個仔塊面, 肩膀, 同個心口, 往了十幾日醫院, 初時我都擔心我個仔塊面留疤痕, 醫生初時只係俾阿仔擦Vasaline, 傷口乾了, 就用了疤痕敵, 用了1個月都OK, 疤痕範位細了, 還有我每天都俾阿仔食一匙燕窩佢食, 所以你都可以試下, 希望你仔仔早日康復興

大宅

:-( :-( 冇事ma,聽起都心痛ar!

男爵府

siuyi,
小朋友好快冇事, 唔好咁擔心!
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

男爵府

2019新春慶豚圓 睛靈勳章

聽到都好心痛!
希望小方包快d好番啦. 經過今次以後一定會好小心.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

唔好唔開心啦!小方包好快冇事.我都明白你好心痛,唯有日後更加留心佢哋啦!

大宅

小方包:
快d好番, 不要mama擔心啊!

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

siuyi,

小方包宜家點呀??
雖然唔駛聯針,不過比我都嚇餐死.唔好咁擔心啦,好快無事架喇.
我個仔之前試過跌落床擦損左個nose流血,結左焦後佢又自己抓損,斷斷續續都要成個月至好番晒,我果時都好唔開心,成日同佢講sorry.

大宅

意外o既野冇人想架嘛...一係下次未執好d野唔好比佢上屋企啦...我個女又係超活耀...睇少一陣就出事架...小心~
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

小方包:
祝你快d好番,以後要小心走路,唔好令mami咁擔心啦!

大宅

祝小方包快d好番!
3歲啦!

男爵府

2019新春慶豚圓

多謝大家關心啊~

小方包的傷口已在結焦中...
因怕佢抓個焦..再整損...
所以仍貼著防水膠布...
佢哩...抓唔到好唔舒服咁...
仲成日將個頭撞落d物件度...或用手拎住物件打個頭...
估佢個傷口真係好痕...
無計~

首頁

尾頁

跳至