夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你唔鍾意99,佢抱你個B你會點?

我就會好唔開心,你呢?

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 如果你唔鍾意99,佢抱你個B你會點?

唔會!
我唔鍾意99係一回事,而99鍾唔鍾意自己個孫又係另一回事!!我會比99抱我個B,因為佢始終都係我B仔個爸爸既媽媽!

別墅

同意!...你幾唔鐘意99 都好..佢鍚bb or
99幾唔like你都好..佢鍚bb......要分開....要"公私分明"

伯爵府

好媽媽勳章

如果你咁, 我覺得第一個唔開心係你老公
點解做左媽咪唔可以寬容d?
你要俾個好榜樣俾bb睇.
連咁都咁計較, 你第二時可能都係另一個你口中的奶奶...

伯爵府

我都一樣會唔開心, 甚至唔比佢抱, 因為我真係勁憎佢呀~~! 我都知係兩件事要分開, 但有時見到個自己咁唔鐘意既人, 又點肯將自己個b 比一個憎到c 既人抱喎!! 見到佢抱真係勁唔開心ka!!!

大宅

點解你咁憎佢,將來你個新抱咁對你你會點呢?佢係生及養大你老公,而且都一把年紀,點解唔可以對佢寬容d呢?

禁止訪問

大宅

我99好討厭小朋友, 佢抱我d小朋友唔會超過5次. 而且一抱就放手. 所以呢.....冇呢個問題.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

講真,我都唔鐘意99,99都唔鐘意我.
但會比佢抱呀仔,因佢始終都係ma ma.
我覺得我唔鐘意佢係我同佢之間既事,呀仔係無故既唔可以我唔鐘意呢個人,就逼呀仔唔鐘意佢.
第時大左呀仔個老婆又係咁,咁就好可憐la.
既然比得佢見就唔可以將自己同佢既不快加落呀仔到.
一係就以後都唔好見.

大宅

我係好憎我99.
唔比佢抱,係因為佢從來都無關心過我小朋友.我亦都知道老公唔開心,但99知我有左後黑口黑面,仲要比說話我聽.從未因為有bb而開心,咁你抱又有何義思呢??

複式洋房

我阿仔2歲1個月..但佢非常有性格..
佢出世時..62話bb未滿月so hom hom..所以佢唔會抱..因為抱左唔可以裝香拜神..頂佢個肺..話哂係自己個孫..仲要係長子嫡孫..唔抱唔緊要..但我睇清楚佢地班人o既真面目..

由阿仔好細過o既時侯, 我62一抱佢..佢就嚎哭..我見倒咁..心都涼..我62勁無癮..

我62住係我隔離..有時阿仔番我屋企..個衰豬死都唔肯入阿爺屋..一出lift就bon bon聲跑去屋企門口..係咁同我講..媽媽屋企係呢度..我唔去阿爺度..超搞笑..我試過抱佢入去..個衰仔又勁喊..就算捉到佢入去..佢一入去就會扁哂咀..跟住就講拜拜..

所以我寧願唔帶阿仔去62,99度..唔係我唔比佢地抱..係我個仔唔肯比佢地抱..

洋房

rainstarwater 媽媽最識做,抵讚
rainstarwater 寫道:
我以前都好憎我奶奶,但我都會比佢抱我個仔,最多好快又自己抱番咁LAW,果時心諗,最好以後大家唔洗見
不過呢幾年黎,自己諗諗下,佢係我老公個阿媽,自己都知做左人阿媽的心情,如果第時自己個仔同孫同自己關係疏離,自己一定會好唔開心,所以,我呢一年黎,都會主動打比奶奶,叫佢出黎飲茶,陪佢行下街咁LAW,我覺得,佢見我原諒左佢,佢而家都好左好多呀,起碼而家識尊重我地LAW
我明白你的心情呀,不過我更明白,有好多野,會隨時間而丟淡,希望你同奶奶的關係可以好D,BB又有多D人愛錫,大家都開開心心啦
歡迎到以下小豬b之家:oops:

男爵府

2019勳章

我唔like嫁,不過冇法啦,一齊住,我未唔睇佢lo,等佢放低bb我先再同bb玩,佢成日都叫bb錫佢(我多數係洗手間)我聽到佢叫bb快d錫下我啦,我知道我b唔太like,因為我99講左好多次佢先肯,因為我b like 靚女靚仔,唔靚佢唔同人玩,好串嫁佢,so佢最like鍚我媽咪,因為真係幾靚嫁

複式洋房

我都唔LIKE 99
我生BB時無旦好食, 她來陪我坐月時, 用雞學燉湯比我飲
O SORRY 是同99一起飲, 她說自己身體唔好, 順來保保,
我飲同食全部分半, 仲有雞比她用來做飯給我相公同她吃,
雞頸同雞翼尖加黑背木耳來送飯吃,
她說我是坐月婆, 污曹唔可以抱BB, 我忍您
:-?  :-?  :-?  :-? :-?

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

我都唔LIKE 99, 佢唔單只唔like我, 連我個女佢都唔like, 但係其他人面前(我老公, 62)扮都好錫個孫咁, 無人係度就理都唔理下, 話之個孫喊到拆天, d屎呵到上背脊!
我個女以家唔比佢湊, 佢又話我點點點~~sigh~~~
佢點會想抱阿B wor! 我都唔會比佢抱.

男爵府

我唔鍾意我99, 不果我都有比佢抱亞b, 不果佢抱親bb都喊, 所以通常只會抱幾分鐘. 返而62由bb出世都依定歲幾都未抱過我個仔. 有次我發脾氣, 話62唔當bb係佢個孫, 淨係1日到黑抱住佢另一個女孫. 後尾先發現原來c6知道我唔鍾意62的煙除, bb出世後同佢講叫佢唔好抱, 因佢好大陣味. 我發覺怪錯62, 想同佢say sorry, 不果c6話唔使.

大宅

我都係唔比99抱.
我有左之後佢從未開心過.成日問點解要生.唔生未自由d囉.老公o係度時就對我冷好咁.老公一唔係度,就同我講,生左之後唔好抱個bb返黎(我地一齊住).叫我留低比我家姐個工人湊.
到我生完之後,坐月一次都冇睇過我.煮野比我食就更加唔駛講啦.佢成日話佢生果時都冇人煮野比佢食喎.
又o係我外家d人面前亂up一通,話一早就叫我唔好要個bb,生左有乜好.佢冇本事同我湊喎.因為佢最唔鍾意細路.攪到我外家都知佢對我唔多好.由其是我阿媽,好唔開心.覺得個女比人蝦.
到而家,見到我個女都幾得意下,就成日同d街坊講,個孫似足佢咁靚喎 ?-( ?-( .正一唔知醜.

別墅

我都唔中意 99,但係如果佢抱我細路我會開心,因為我中意多人錫我細路,but~ 佢連touch都…好少~
水水 8-)

子爵府

好媽媽勳章

唔會...就算唔鍾意奶奶...始終個個係佢個孫...而且係老公既阿媽...而且多一個人鍚bb...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

點唔鍾意都好...抱下個孫都無咩問題...試想一下如果第日你個媳婦唔比你抱個孫禁點呢...有陣時都要做下戲gar....點唔鍾意都好佢10月懷胎生個仔出來...無佢點會有你個老公存在阿

首頁

尾頁

跳至