夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好想喊

好辛苦,我好大壓力,老公的不忠始終係我心中一條好大的刺!仔女的唔聽話,家庭開支都迫到我就快發瘋!好想大喊,但始終喊唔出!累了!亦曾經想過自剎…
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

複式洋房

Re: 好想喊

為了你仔女千其唔好呀,堅強D,無野解決唔到的!!

大宅

idaandho

個死佬點對你唔住呀,你講出黎比我地同你分擔下,仔女唔聽話係我地做媽媽既必經階段,有時仔女唔聽話,你唔好咁勞氣,報紙都有講過如果果刻真係好嬲,可以行開下,去飲杯水,或者洗洗面,試諗下我地細細個果陣又咪係激到阿爸阿媽死死下,兩老都幾乎比我激到 ,依家都無事啦,小朋友開始慢慢長大,就會懂事,唔好咁激心啦....

但係至於你老公,佢不忠點解你仲要留係佢身邊?佢係唔係咪都唔理,又唔比錢你地,所以又要你一個攬晒上身?

別墅

我都好明白一個家庭無論係金錢, 教育兒女, 繁瑣家務, 工人 (如有) 對女人真係一個好大既負擔, 你有冇做

大宅

我老公曾經係出面有女人,早排佢話無一齊了!我唔知道信唔信佢!呢個係致命傷,第二個致命傷我相信無人會想,我大女絕對係唔聽我講,我用軟佢唔受我!我用硬佢聽,但就搞到佢怕左我,幼稚園老師同我講,話阿女近排係學校都唔乖同有情緒問題!平時係學校好聽話,所以問我係屋企d情緒問題!我一一說出,個老師都話我慘!因個女係原全唔聽我講,令願聽爸爸、婆婆同學校d老師話都唔理我!果種心情原全係好難受,我以無咩時間睇大女,因我要照顧細佬妹!我平時都會抽兩至三個鐘理佢!因大女讀全日,有時星期六都比佢返學,唔想佢係到同個妹打架!家庭開支,其實我都可以,我會慳住用!自剎只係曾經想過,果時係我最低落時,意外懷孕,墮胎…咩都接住離,果時係我最幸苦最意志低深時…依家,我以無想呢樣野
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

唔好諗到咁灰∼你要堅強咁生活落去呀∼∼而家你老公對你點呀??佢有冇改變到?有咩事同佢傾下∼唔好放哂係個心到∼
見你真係好辛苦∼你大女幾多歲呀∼∼平心靜氣同個女傾下計∼∼可能你冇咩時間陪佢玩∼覺得你理妹妹多D..所以先搞到佢唔聽你話呀??
記住唔好諗傻事呀∼∼條路幾辛苦都要頂落去∼∼加油呀∼

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

妳大女會唔會覺得妳成日照顧細佬妺忽略佢 or 妳態度有問題而唔聽妳講? 佢而家仲咁細, 搵出問題在那裡, 作出修補吧!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個大仔同你個女都差唔多,又係激到我死死下,以前係婆婆湊大,到佢讀幼稚園先跟返我,我兩公婆講既野佢永遠唔聽,又係受硬唔受軟,佢好怕我兩公婆,但就好聽阿公阿婆同老師話,佢地講一句好過我講100句,佢係學校同阿婆屋企會好乖,叫佢做咩佢都肯,但係就算阿婆叫佢返黎我度要聽我話,佢都會當冇一回事,有時我都會諗,我好似唔係佢阿媽,阿婆先係佢阿媽咁,佢比我感覺,佢亦唔覺得我呢度係佢屋企,阿婆果邊先係佢屋企,佢覺得只係因為阿公阿婆平日唔得閒湊佢,佢先要黎我度,係我度就好似要佢坐監咁,呢個仔而家6歲,我地一家四口去街既次數真係十隻手指都有多,個個星期5晚就返阿婆度,星期日晚食完飯返黎就話要訓,有時我都覺我似係佢工人多過似佢阿媽,講真,呢個仔對我地兩公婆冇咩感情,對個細佬都還好少少,有時對住佢真係心淡,佢有咩都係同阿婆講,我地問佢佢都唔會講,除非好惡咁問佢啦,見到佢一見阿婆個開心樣就真係......見到我地就好似當我地唔係親人咁,都唔知點攪佢
idaandho 寫道:
我老公曾經係出面有女人,早排佢話無一齊了!我唔知道信唔信佢!呢個係致命傷,第二個致命傷我相信無人會想,我大女絕對係唔聽我講,我用軟佢唔受我!我用硬佢聽,但就搞到佢怕左我,幼稚園老師同我講,話阿女近排係學校都唔乖同有情緒問題!平時係學校好聽話,所以問我係屋企d情緒問題!我一一說出,個老師都話我慘!因個女係原全唔聽我講,令願聽爸爸、婆婆同學校d老師話都唔理我!果種心情原全係好難受,我以無咩時間睇大女,因我要照顧細佬妹!我平時都會抽兩至三個鐘理佢!因大女讀全日,有時星期六都比佢返學,唔想佢係到同個妹打架!家庭開支,其實我都可以,我會慳住用!自剎只係曾經想過,果時係我最低落時,意外懷孕,墮胎…咩都接住離,果時係我最幸苦最意志低深時…依家,我以無想呢樣野

洋房

喊出黎舒服d喎,放一日假叫你老公睇小朋友,自己去shopping,high tea,輕鬆一下然後再黎過,
加油
歡迎到以下小豬b之家:oops:

首頁

尾頁

跳至