意見反饋
義工
跳至
[2005年] 我出番黎做野

大宅

國民生產總值:2386

我出番黎做野

我呢幾排見左好多間半職,好好彩,佢地都請我,有大機構、有私園,不過最後我搵左一間少d人工,不過可以長少少時間對住天兒既工。

因為我做全職實左太悶喇

大宅

國民生產總值:1129

Re: 我出番黎做野

sleepyBB,

希望你新0個份工工作順利啦, 又可以多D時間湊天兒.

大宅

國民生產總值:1056

恭喜哂...
又可以湊女, 又可以返工...咁都幾好呀~~

我都想呀...
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

子爵府

國民生產總值:14537

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

好羨慕呀,半職無咁demanding,你可以有自己事業又可以對住bb.
我都想呀,不過,宜家o岩o岩換左工人,要遲d至得.

大宅

所以我都好開心ar

男爵府

國民生產總值:6915

睛靈勳章

恭喜! 恭喜! 最近要你開心!

侯爵府

國民生產總值:24209

好媽媽勳章 畀面勳章

sleepyBB,

你可唔可以分享下你呢幾個月做全職媽媽的生活同感受呀? 因我打算出年3月開始轉做全職媽媽呀, 希望而家有個心理準備 :lol:

子爵府

國民生產總值:14678

哈~ 我都想生完細 b 後做全職媽媽.
但, 每到月底, 見住個戶口就知 -----> 唔使諗

如果搵到半職, 又好似有希望.

大宅

國民生產總值:1401

sleepyBB,

咁快搵到喇,真係恭喜哂
做半工真係好開心既事

大宅

首先多謝各位。可能近排多機會左。

小黑咪:

係呢幾個月好悶,最初執屋打發時間,但係有時女女會扭你,又冇得執,出街又帶埋女女,到左有工人,終於自己可以去下街,去下書局,不過都係好悶,d朋友又多數返工先,同埋洗$多左,個人會唔係咁開心,

好似係度嚇你咁,但都有好好,係個女跟住妳,錫妳多d ar!

不過都係我個人感覺,有d全職mummy都好開心架!

男爵府

國民生產總值:5076

Nancy,
難得搵到份兩全其美的工 ! 恭喜哂 !

sleepyBB 寫道:
我呢幾排見左好多間半職,好好彩,佢地都請我,有大機構、有私園,不過最後我搵左一間少d人工,不過可以長少少時間對住天兒既工。

因為我做全職實左太悶喇
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

大宅

國民生產總值:3602

幾好呀...可以唔使太悶...因為我又係怕全日揍女架...haha... 放左工同埋星期日同佢玩我已足夠 :p
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

希望出黎做野之後,女女都跟我,唔會跟工人啦!

男爵府

國民生產總值:5162

我都諗住出年四月度轉型做全職媽媽呀(希望可以落實啦)!
到時,我打算每星期返幾日Playgroup消磨時間;不過如果好似sleepyBB噤可以有Part-Time返就真係好perfect囉!

小黑咪 寫道:
sleepyBB,

你可唔可以分享下你呢幾個月做全職媽媽的生活同感受呀? 因我打算出年3月開始轉做全職媽媽呀, 希望而家有個心理準備 :lol:

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係打算轉做全職媽咪時同阿仔報多幾個 playgroup同佢一齊消磨下d時間呀, 如果叫我同佢係屋企困成日, 我估我同佢都有抑鬱都似

rosewong 寫道:
到時,我打算每星期返幾日Playgroup消磨時間;不過如果好似sleepyBB噤可以有Part-Time返就真係好perfect囉!

男爵府

國民生產總值:5162

哎呀!Sunny同Emmanuel係咪都係10月17日出世? :lol:
講番做全職媽媽,希望屆時真係可以落實啦!
我身邊D全職媽媽朋友分享:成日陪住BB,時間過得好快,眨吓眼又一日,生活係有D悶,但係都係開心嘅!不過可能無左賺錢能力,感覺上好似低左D要靠老公養,但總結都係開心同值得。

小黑咪 寫道:
我都係打算轉做全職媽咪時同阿仔報多幾個 playgroup同佢一齊消磨下d時間呀, 如果叫我同佢係屋企困成日, 我估我同佢都有抑鬱都似

[quote]
rosewong 寫道:
[/quote]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

講開"不過可能無左賺錢能力,感覺上好似低左D要靠老公養" 我覺得我家姐講既呢句好正 --> "嫁比佢緊係要佢養妳啦, 唔通同佢挨呀"

大宅

其實我都係諗住做到7月,8月又再全職,因為天兒返幼兒園,我會等佢適應,同埋預備生多一個

別墅

國民生產總值:673

What job will need a part time worker? I also want to be a part time worker but I don't want to be a cashier or sales lady. Is there any part time clerk?

大宅

siufaizi :

我係幼師,做幼稚園part-time既。個度未有文員位做ar!
不過我可能唔做,因為一d原因,等我遲d再話俾大家知啦!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.