意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 1|主題: 84893

出水豆, 要停喂人奶

別墅

國民生產總值:666

出水豆, 要停喂人奶

bb 三個月大, 一直都係食人奶, 一開始諗住返工之後轉奶粉, 但到喂落又覺得喂得幾好, 唔繼續好嘥, 加上見到bk 在職mama都係咁喂到一歲, 即刻雄心壯志, 點知一返工第一個星期, 已經累到死, pump 出黎既又唔夠第二日用, 已經諗過放棄, 估唔到星期四,五好唔舒服, 星期六睇e生, 話我出水豆, 可以係人奶傳染個b, 結果要停喂人奶, 兼要同個b隔離最少兩星期, 唔通呢個係啟示, 叫我停喂人奶?
Elder brother was born in September 2006.
Younger sister was born in June 2008.
Youngest sister was born in February 2013.

大宅

國民生產總值:4722

Re: 出水豆, 要停喂人奶

隔離期間, 泵住先, 保持奶量, 好番喇, 咪繼續囉!!!!!

男爵府

國民生產總值:7768

Cyntoby 寫道:
隔離期間, 泵住先, 保持奶量, 好番喇, 咪繼續囉!!!!!

Yes, please try to keep pumping for maintaining mama milk supply.
You can breastfeed again, when you are recovered. No need 停喂人奶 wor!

為了心肝寶貝, 保住奶量, 當然值得!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

國民生產總值:3728

no no no la,三個星期而已,你得既,去馬。好多奶媽支持你呀,三個星期即,好快過,仲有好長的日子要溫馨下架,無左就無場得再溫馨番,好慘架。
不過,你都要小心,同小b好好分隔,會傳染架。
小心身體。

大宅

國民生產總值:2205

不要放棄,努力泵 .我地個個都支持你!

別墅

國民生產總值:666

多謝各位mama, 其實bb 兩個月時試過一個星期冇大便, 睇中醫, 個中醫話我啲奶熱氣得滯, 個陣我都有啲動搖, 懷疑自己啲奶係咪咁好.
Elder brother was born in September 2006.
Younger sister was born in June 2008.
Youngest sister was born in February 2013.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.