母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

點帶人奶去街

下周同家人食bb滿月飯,如果唔想在外出時埋身餵,點樣可以帶泵定的人奶去街?請指教

大宅

Re: 點帶人奶去街

我會用冰種同保溫袋帶人奶去街, 到時間就用大熱滾水座番暖佢.

別墅

我都係呀! 其實亦不用購買果d好貴的特別冰種, 用果d藍色細細舊果d就得啦...最好就帶定一隻可以放得入個奶樽的杯, 因為用熱水坐熱就用得著, 如果經過mcdonald就最好,因為同佢地要半杯熱水, 請佢地用大汽水杯就剛剛好啦! :) 佢地通常都好幫手呀..
有興趣看更多正向親子管教自家實習經驗? 一起為和諧親子關係而努力!
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/

伯爵府

請問用冰種帶出街可以keep幾耐?

男爵府

2011至尊種植勳章

冰種可以 keep 幾耐, 要視乎你用邊種冰種.

其實, 剛擠出的人奶因為有抗體, 可以o係室溫存放 6-8 小時. 如果你預計出門後 6-8 小時內 bb 要食奶, 咁你臨出門前泵定, 咁就唔需要用冰種都 ok.

大宅

或者買個fridge to go 啦,返工泵奶都可以用,150蚊ja ma

別墅

我亞b滿月時, 我都泵左支人奶去酒樓, 因為屋企無冰種, 我咪係雪柜雪d冰, 然後用膠袋入住, 連同人奶奶樽一齊再放入保鮮袋...

去到酒樓, 唸住拎返支奶出來坐熱返去啦.. 點知唔小心倒瀉.. 咁我咪同酒樓侍應講囉, 叫佢借間新娘房俾我喂奶.. 酒樓果邊好好人.. 好樂意借間房出來俾我喂奶..

酒樓好多地方呀...你叫佢借間房, 應沒問題吧!

複式洋房

題外問題... 咁如果我响公司1pm擠奶, 7pm番到屋企, 咁係咪唔駛買冰袋? 番到屋企如果唔駛飲住, 就放番入雪櫃

monkichi 寫道:

其實, 剛擠出的人奶因為有抗體, 可以o係室溫存放 6-8 小時. 如果你預計出門後 6-8 小時內 bb 要食奶, 咁你臨出門前泵定, 咁就唔需要用冰種都 ok.

大宅

我覺得雪住穩陣d,始終係bb食落肚,安全衛生d好.
我買個fridge-to-go放到兩個avent9安奶樽,好正,細細個.

novmami 寫道:
題外問題... 咁如果我响公司1pm擠奶, 7pm番到屋企, 咁係咪唔駛買冰袋? 番到屋企如果唔駛飲住, 就放番入雪櫃

[quote]

[/quote]

大宅

請問你個fridge-to-go係咩model? 向邊樹買的? 我都想買返個~

[quote]
pigletchan 寫道:
我覺得雪住穩陣d,始終係bb食落肚,安全衛生d好.
我買個fridge-to-go放到兩個avent9安奶樽,好正,細細個.

大宅

ANN_LAU

fridge-to-go可以係baby outlet買到

大宅

由 novmami 於 2006-12-14 09:33:25

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

唔係呀,你由一點至七點已經6個鐘,除非即刻飲,如果唔係都要雪呀

伯爵府

請問baby outlet在哪裏?有電話嗎?

collinlaw 寫道:
ANN_LAU

男爵府

2011至尊種植勳章

novmami 寫道:

[quote]

[/quote]
novmami,
我的意思係, 剛擠出的人奶如果放o係室溫, 要於6-8小時內飲用.
如果你由1pm擠奶, 7pm返屋企都唔會畀 bb 飲用, 咁你o係公司要將 d 奶放入雪櫃

男爵府

2011至尊種植勳章

be 寫道:

[quote]
ANN_LAU

[/quote]
be,
fridge-to-go o係西田有現貨.
你亦可以透過 fridge-to-go 的網站 <click here> on-line shopping.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

請問西田定 fridge-to-go on-line 平 ??
i want to buy luncheon ?? 細細個好似幾好用 !!!

[quote]
be 寫道:

[quote]
ANN_LAU

[/quote]
be,
fridge-to-go o係西田有現貨.
你亦可以透過 fridge-to-go 的網站 <click here> on-line shopping. [/quote]

大宅

Mongkok 2950 4110
Causeway Bay 2890 4110

be 寫道:

[quote]
ANN_LAU

[/quote]

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊