興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想買相機, Canon好抑或Sony好?

去到舖頭都唔知揀邊部好, 但我之前用過一部Sony顏色偏紅, 但我依家睇中左部又係Sony W70, 佢又有唔同, 無偏紅, 清晰度都算高, 都唔錯.
但相比Canon, Canon又唔算太好, 密度, 仔細度唔算高.
你地有無意見, 因為我想買一部比較好啲, 想同個囡去影相.
thanks!

禁止訪問

醒目開學勳章

Re: 想買相機, Canon好抑或Sony好?

複式洋房

jacqueline_law
點解你會揀canon呀?

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

多愁善感 寫道:
去到舖頭都唔知揀邊部好, 但我之前用過一部Sony顏色偏紅, 但我依家睇中左部又係Sony W70, 佢又有唔同, 無偏紅, 清晰度都算高, 都唔錯.
但相比Canon, Canon又唔算太好, 密度, 仔細度唔算高.
你地有無意見, 因為我想買一部比較好啲, 想同個囡去影相.
thanks!

Fuji 好!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Sony 款好

Canon 相片好

前幾日玩過朋友部 panasonic LX2, 都幾好

複式洋房

jacqueline_law,

你朋友買sony個一部, 係咩model呀?

首頁

尾頁

跳至