意見反饋
義工

自由講場 今日: 964|主題: 1009841

香港人理性啲啦

複式洋房

國民生產總值:371

香港人理性啲啦

香港人理性啲啦!!!啲大陸人就快害死香港人啦!橫掂我們和子女未來什至現在都冇享受應得嘅香港福利或設施,倒不如大家想想什麼捐款幫人(大陸人),什麼籌款震災(大陸人),,都得不到應得嘅福利,(変咗佢啲人嘅金礦)倒不如自私啲,橫掂我們所有貢獻為子女未來嘅嘢都比啲大陸人奪去,自私啲先照顧自己和一家人,有錢都留返自己用唔好捐款出去,等佢啲大陸人得不到什麼福利,好似過往大陸咁冇錢冇得傾,橫掂香港人所有都要靠自己,不要幫啦!!!!!!!!(大陸人)睇到香港人太過有愛心啦!倒頭來是比人利用!!!!!!!!! 倒頭來害死香港人 :-(
上街遊行唔係路呀!係令個社會經濟下滑先至有用!等政府仙都唔仙吓,攬住一齊死,等佢啲人咩都冇,齊齊自己顧自己,有錢
就代代平安啦!!!!!

大宅

國民生產總值:4766

Re: 香港人理性

唉~~而家d咩籌款都唔捐...
一諗起又係落去d大陸人個袋,
d香港人比佢地迫到咁慘,
心都up 埋 :-(
從來從無犯錯 而離場仍是我  我不想參加戰爭
但熱愛怎平分 必須找個犧牲
請你盡量殘忍 給我絕望原因
要徹底 痛我心令我死心   我不想記住遺憾
利用我的人生 導念這舊情人
請你盡量殘忍 使我極度難堪

男爵府

國民生產總值:8331

而家真係自己先幫到自己,
吾靠自己吾通靠政府咩.....

大宅

國民生產總值:4660

最慘唔係捐唔捐既問題,而是香港政府是用緊我地辛苦賺返來,交稅D錢去養埋D大陸人呀!不如問,可否唔交稅呀!

子爵府

國民生產總值:11631

Re: 香港人理性鱓啦

大宅

國民生產總值:3109

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 香港人理性啲啦

我一向都吾會捐款比D大陸人,大陸個華東年年都會水災,以後叫佢地食自己啦,我會叫人有錢都唔好捐款出去比大陸人.

pohomame2005 寫道:
香港人理性啲啦!!!啲大陸人就快害死香港人啦!橫掂我們和子女未來什至現在都冇享受應得嘅香港福利或設施,倒不如大家想想什麼捐款幫人(大陸人),什麼籌款震災(大陸人),,都得不到應得嘅福利,(変咗佢啲人嘅金礦)倒不如自私啲,橫掂我們所有貢獻為子女未來嘅嘢都比啲大陸人奪去,自私啲先照顧自己和一家人,有錢都留返自己用唔好捐款出去,等佢啲大陸人得不到什麼福利,好似過往大陸咁冇錢冇得傾,橫掂香港人所有都要靠自己,不要幫啦!!!!!!!!(大陸人)睇到香港人太過有愛心啦!倒頭來是比人利用!!!!!!!!! 倒頭來害死香港人 :-(

大宅

國民生產總值:4193

大宅

國民生產總值:2324

大宅

國民生產總值:2667

唔知hk政府會唔會設立一個"助養大陸人計劃"比我地,等我地參加之後憑收據減稅呢?佢地一定攪得成功過宣明會.

王國長老

國民生產總值:51778

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

王國長老

國民生產總值:51778

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

複式洋房

國民生產總值:485

只要你有份交稅, 你都有份養埋d大陸人嘅仔女, 係屬於"非自願而冇得反對"嘅"捐助", 仲要冇得"扣稅"

禁止訪問

國民生產總值:12239

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.